SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Tiskovna konferenca SIGIC

03. februar 2011, uredništvo

V kavarni ljubljanskega Mestnega muzeja je danes, v četrtek 3. februarja, potekala tiskovna konferenca SIGIC, na kateri smo predstavili našo prenovljeno spletno stran in revijo Odzven.

Operni praznik

26. januar 2011, Sara Železnik

V četrtek pripravlja SNG Opera in balet Ljubljana v produkciji festivala Glyndebourne iz Velike Britanije premiero opere Rusalka Antonína Dvořáka.

»Dialog« Luke Juharta

24. januar 2011, Primož Trdan

Akordeonist Luka Juhart predstavlja novo ploščo s skladbami najvidnejših tujih in domačih sodobnih skladateljev, kot so Vinko Globokar, Viktor Heyn in Bojana Šaljić Podešva.

70 let Plácida Dominga

21. januar 2011, Sara Železnik

Danes svoj 70. rojstni dan praznuje Plácido Domingo, izjemni pevec, ki je v svoji petdesetletni karieri dosegel tako rekoč vse, kar je v opernem svetu mogoče doseči.

Boško Petrović, kot sem ga poznal jaz

17. januar 2011, Jure Pukl

Ob nedavni smrti hrvaškega vibrafonista Boška Petrovića objavljamo spominski zapis našega saksofonista Jureta Pukla.

Umetnost praznuje rojstni dan

15. januar 2011, uredništvo

Ob rojstnem dne umetnosti se 17. januarja evropske radijske postaje povežejo in pripravijo izvirno radiofonsko umetnino.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice