SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Eksperimentalna elektronika iz ex-YU

11. januar 2011, Viktor Škedelj Renčelj

Izšla je butična vinilka Ex Yu Electronica vol. I, prva zbirka eksperimentalne elektronike z območja nekdanje skupne države.

Nova sezona Cankarjevih torkov

10. januar 2011, Mario Batelić

Ob zagonu zimsko-spomladanskega dela cikla Cankarjevi torki, ki poteka že četrtič, smo se na kratko pogovorili s programskim vodjo Bogdanom Benigarjem.

Billy Taylor – ambasador jazza (1921–2010)

07. januar 2011, Andrej Prezelj

V 89. letu starosti je umrl ameriški jazz pianist, glasbeni pedagog in skladatelj Billy Taylor, znan po ustanovitvi organizacije Jazzmobile.

Adi Smolar na še 30 let!

05. januar 2011, uredništvo

V soboto, 8. januarja, bo Adi Smolar na koncertu v Klubu CD obhajal 30 let delovanja

Dunajsko novoletno voščilo

01. januar 2011, uredništvo

Jutro prvega dne v novem letu je že po pravilu čas za novoletni koncert Dunajskih filharmonikov v zlati dvorani Glasbenega združenja

Alojz Srebotnjak (1931–2010)

01. januar 2011, Primož Trdan

Poslovil se je skladatelj, ki v svoji svetovljanski zvočni zvedavosti ni hotel prenehati občudovati skrivnostne lepote enostavnega sveta ljudske pesmi.

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice