SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Perspektive raziskovanja glasbene preteklosti: mednarodni muzikološki projekt...

01. september 2015, Nataša Cigoj Krstulović

Od jeseni 2013 Muzikološki inštitut Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU sodeluje kot partner v evropskem projektu Music Migrations in the Early Modern Age: the meeting of the European East, West and South (Glasbene migracije v zgodnjem novem veku: na sotočju evropskega vzhoda, zahoda in juga)

Otrok devetdesetih prisega na zgoščenko

25. avgust 2015, Izak Košir

Po prvencu Club Deuce prekmurski kantavtor Balladero (Dominik Bagola) nadaljuje samostojno pot s prihajajočim drugim albumom, ki ga snema v Nemčiji, v studiih založbe Achtung Music.

Moderato cantabile in krokiji Arsena Dedića

19. avgust 2015, Matej Krajnc

Ko smo v ponedeljek zvečer izvedeli, da je umrl »gradonačelnik jugoslovenskog šansona«, je postalo jasno, da se s tem zapira veliko poglavje v zgodovini jugoslovanske umetnosti...

Ni placa za kulturo

21. julij 2015, Izak Košir

Peticije so ponavadi zadnji izhod v sili. Ko res ne gre več drugače in se začne odvijati črni scenarij. V kulturi je tega vedno več. Občine, država in ministrstva krčijo sredstva, kratko pa tako ali drugače vedno potegnejo umetniki. Ena od tovrstnih žalostnih zgodb se te dni odvija v Metliki, kjer že več let obratuje KUD Plac.

33. Festival Radovljica

19. julij 2015, Tania Benedik

Že triintridesetič se bodo v Radovljiški graščini, Cerkvi sv. Petra in v Cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem vrstili koncerti stare glasbe, ki ga organizira Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica.

Urbano dejanje: malo mešano na ža(n)ru 

16. julij 2015, Izak Košir

Urbano dejanje je nov festival, ki želi s povezovanjem raznolikosti širši javnosti predstaviti vse glasbene, kulturne, umetnostne in športne elemente urbane kulture v Ljubljani. Odvijal se bo med 10. in 18. avgustom na prizorišču Tobačne tovarne.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice