SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču >

Ženski in drugi glasovi Druge godbe

26. maj 2015, Luka Zagoričnik

Festival Druga godba je s svojo enaintrideseto edicijo eden najbolj odpornih domačih festivalov, močno vpetih v mednarodno okolje. O letošnji ediciji in še o čem smo se pogovarjali z Rokom Koširjem.

Cankarjev dom veličastno v prihodnost

17. maj 2015, Tanja Benedik

Na novinarski konferenci sta generalna direktorica Uršula Cetinski in vodja programa resne glasbe, opere in baleta Ingrid Gortan predstavili nov Abonma štirih celin za ljubitelje gledališča, opere in baleta ter vsebine Zlatega in Srebrnega abonmaja.

Mladinski super orkester na festivalu 38. Dnevov makedonske glasbe v Skopju

26. april 2015, Jelica Porenta

Učenci Glasbene šole Vič-Rudnik so 1. aprila letos z Mladinskim super orkestrom odprli festival 38. Dnevov makedonske glasbe v Skopju.

Flow Festival Ljubljana bo oživil kompleks nekdanje tovarne

05. april 2015, Dušan Mijanović

Flow Festival je večdnevni urbani dogodek, ki se vsakega avgusta od leta 2004 naprej odvija v finski prestolnici. Festival iz Helsinkov bo v začetku letošnjega poletja premierno predstavil svojo izpostavo v Ljubljani.

Treba je težiti k višjemu zavedanju

17. marec 2015, Dušan Mijanović

V Trubarjevi hiši literature se je z januarjem 2015 začela serija literarno-glasbenih večerov Zmenek z glasbo in besedo. Cikel združuje koncertne večere, pogovore o glasbi in glasbenem ustvarjanju.

Kulturni bazar bo znova zasedel Cankarjev dom

16. marec 2015, Tanja Benedik

Kulturni bazar je zdaj že tradicionalna prireditev, ki bo 18. marca v Cankarjevem domu.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice