SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > obzorja >

Demitologizacija Kogojevih Črnih mask

09. januar 2012, Gregor Pompe

Ob postavitvi Kogojevih Črnih mask v Mariboru in Ljubljani objavljamo esej Gregorja Pompeta, v katerem se avtor obračuna s številnimi predsodki v zvezi s to opero.

Ali je glasba tehnologija?

03. november 2011, Frederic Rzewski

V eseju se skladatelj Frederic Rzewski dotakne številnih vprašanj in problemov, ki izhajajo iz večplastnega soodnosa med glasbo in tehnologijo.

Opredeljevanje glasbene kritike

06. oktober 2011, Bosiljka Perić Kempf

V oktobrskih Obzorjih objavljamo članek hrvaške glasbene kritičarke in publicistke Bosiljke Perić Kempf. Članek je avtorica sama predstavila na letošnjem Festivalu Maribor v sklopu delavnice pisanja glasbene kritike.

Prostor in glasba II.

22. september 2011, David Verbuč

V drugem in sklepnem delu eseja David Verbuč razčleni še družbene, materialne in arhitekturne prostore ter na koncu še imaginarne, alternativne in heterotopične prostore.

Prostor in glasba I.

31. avgust 2011, David Verbuč

V Obzorjih tokrat objavljamo esej Davida Verbuča o različnih soodnosih glasbe in prostora - fizičnega, geografskega, nacionalnega, imaginarnega itd.; zaradi dolžine bomo esej objavili v dveh delih.

»Modernost« in historična izvajalska praksa

04. avgust 2011, Gregor Pompe

V avgustovskem eseju Gregor Pompe razkriva zgodovinsko ozadje interpretiranja tako imenovane stare glasbe.

1 2 3 4 5 6

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice