SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Blues onstran dežele kranjske

11. april 2016, Terens Štader

S triumfalnim koncertom v Katedrali Kina Šiška ob promociji prvenca Family so Prismojeni profesorji bluesa proslavili ne le objavo prvenca, pač pa prvo obdobje delovanja.

Preden nastopim, vedno pomislim, kje nastopam

09. april 2016, Gregor Bauman

Bowrain ustvarja klavirsko glasbo na presečišču z elektroniko, hkrati pa ustvarja tudi v polju soodbne umetnosti in širše.

Vita Mavrič, Jani Kovačič – pesmi in spomini iz zapora

20. marec 2016, Matej Krajnc

Kratka zgodovina evropskega šansona in dva ustvarjalca, Vita Mavrič in Jani Kovačič, ki ne sprejemata kompromisov, ko gre za podajanje in interpretiranje te zgodovine, seveda vedno s pomembnim avtorskim vložkom

V meditaciji in v improvizirani glasbi gre za dani trenutek

08. marec 2016, Žiga Jenko

Cene Resnik je tenorski saksofonist, ki iskreno sledi svojemu notranjemu glasbenemu glasu. Jazz glasbo je študiral na celovškem konservatoriju, vendar mu je bližje učenje iz izkušenj. Rad ima naravo, ki ga navdihuje tudi pri piljenju svojskega sloga.

Zgodovinska zanka stroja ÜberŠkrip

19. februar 2016, Luka Zagoričnik

Predstava Überškrip je zadnji tel trilogije predstav igralke, plesalke, glasbenice in performerke Jelene Rusjan. Predstava prihaja na redni spored Slovenskega mladinskega gledališča, o njej pa smo se pogovarjali z njenimi ustvarjalci.

Trenutek sproščenosti in pravega muziciranja

19. februar 2016, Peter Baroš

Jaka Kopač je alt saksofonist, diplomant jazzovskega oddelka Sibbelius Academy iz Helsinkov na Finskem. Pred kratkim se je vrnil iz New Yorka, mesta, ki ga že od mladih let neznansko privlači in kamor redno zahaja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice