SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Naprej z novim sistemom

27. februar 2013, Igor Bašin

Fakti je naslov četrtega albuma prleških Dežurnih krivcev, ki prinaša ostro družbeno (samo)kritiko in angažirane pesmi v pisani in uglasbeni besedi. Vsebinska aktualnost albuma je le eden izmed dobrih razlogov za pogovor.

Rock skupina in pika

16. januar 2013, Igor Bašin

Pogovor z zasedbo Werefox, ki v sebi združuje izkušene glasbenike na domači sceni sodobnega rocka. Slednjo prevetruje s prvencem I Am Memory.

Istranova skozi zgodbe in godbe

10. januar 2013, Katarina Juvančič

Ob trideseti obletnici izdaje prve plošče zasedbe Istranova smo izkoristili priložnost za pogovor z eno temeljnih domačih skupin v polju folk glasbe, ki se je zavezala predvsem istrskemu ljudskemu izročilu.

Ni formule

10. december 2012, Mario Batelić

Ob 30. obletnici izida albuma Begnagrad so Bratko Bibič in številni z Begnagradom povezani glasbeniki pripravili poseben koncert. O zapuščini Begnagrada se pogovarjamo z Bratkom Bibičem.

Nekoč sivina, danes megla

08. november 2012, Igor Bašin

Pogovarjamo se s Petrom Lovšinom ob izdaji njegovega novega album angažiranega naslova in kritičnih sporočil Za spremembo.

Na svoji poti

31. oktober 2012, Primož Trdan

Pogovor s skladateljico Nino Šenk, ki z nezmanjšano vztrajnostjo snuje nove skladbe in išče nove skladateljske izzive ter zanimive okljuke na svoji začrtani poti.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice