SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Na mostu

31. januar 2016, Igor Bašin

Skupina The Canyon Observer je konec lanskega leta po dveh EP ploščah objavila uradni dolgometražni album FVCK, ki s štirimi skladbami tvori zaokroženo in celovito delo, prepojeno z mračnostjo in bolestnostjo.

Madona nam nikoli ni dala: ne takrat, ne danes

14. december 2015, Gregor Bauman

Velika večina bendov nastane z neko odkrito ambicijo, če ne drugega, vsaj da zaužije sveto trojstvo rock'n'rolla. Pri Desetem bratu je bilo drugače. Že v startu se je zdelo, da gre bolj za hobi, za preživljanje prostega časa med dvema trgatvama.

»Pridejo, zažagajo in gredo!«

30. november 2015, Dušan Mijanović

Link Der Wasser je posoški bend, ki je nastal konec osemdesetih let. Fantje iz Deskel so v lastnem glasbenem izrazu prikazali zvrhano mero kreativnosti, ki je vrhunec doživela v devetdesetih letih z dvema zaporednima nastopoma na takrat eminentnem festivalu Novi rock (1994 in 1995). Zdaj so nazaj!

Indust-Bag – bend, ki bi najraje umrl na odru

09. november 2015

Priložnosti za upor je na pretek, samo danes ni več tistega herojstva, ki so nam ga vbijali nekoč. Zato so vnovič z razlogom udaril metliški Indust-Bag...

Pogledi nazaj in pogledi naprej. S Klemnom Hvalo o orkestrskem in komornem muziciranju na Slovenskem

30. oktober 2015, Peter Baroš

Z vsestranskim violončelistom Klemnom Hvalo smo spregovorili o marsičem, o strukturah delovanja orkestra, o domači ustvarjalnosti, zaposlovanju v javnem sektorju in približevnju sodobne glasbe poslušalcem.

Kapitalizem osvobaja, tudi v megli in s slabimi lučmi

27. oktober 2015, Viktor Škedelj Renčelj

Ob novi plošči Manjina smo končno ujeli bosanskega kantavtorja Damirja Avdića in nastal je pogovor na poti na enega izmed njegovih številnih koncertov.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice