SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

»Postati želimo pomemben festivalski akter na nacionalni ravni.«

17. september 2015, Peter Baroš

Festival In memoriam prof. Peter Hafner s smelo in prepoznavno programsko vizijo Tineta Hafnerja postaja eden vidnejših slovenskih festivalskih stebrov popularne glasbe

Vsi odtenki Ženske na Festivalu Maribor 2015

07. september 2015, Maia Juvanc

Festival Maribor bo med 8. in 18. septembrom letošnjo krovno tematiko – ŽENSKO – prek ženske ustvarjalnosti udejanjil v obliki koncertnih in multimedijskih projektov.

Smrtno resno, brez laži

28. avgust 2015, Gregor Bauman

Zasedba Dan D letošnje leto zaznamuje z dvema ploščama. Na dan mrtvih so napovedali izid še enega albuma, kjer bo veliko več prostora namenjenega elektroniki. V tem medčasju se nam je spovedal Nikola Sekulovič.

Improvizacija je že sama po sebi bliže naravi kot pa pretirano omejevanje in strukturiranost

31. julij 2015, Žiga Jenko

Samo Kutin je samouk, raziskovalec zvoka, izdelovalec glasbil in eden vidnejših improvizatorjev slovenske scene. Potuje po svetu, odkriva zvoke in inštrumente pokrajin ter z njimi vstopa v svoje svetove. Pred kratkim je izšel njegov prvi solo album Plovilo.

Sam svoj kralj

24. julij 2015, Igor Bašin

Čeprav je Jacuzzy Krall že dolgo nekje blizu nas, je šele lani oktobra objavil prvenec. Bivši frontman Los Ventilos, studijski tehnik in producent o svojem dolgoletnem delovanju na domači glasbeni sceni.

Reinhard Goebel – Če bi vsaj imeli šalmajke

27. junij 2015, Tomaž Gržeta

Reinharda Goebla, dirigenta in violinskega pedagoga na salzburškem Mozarteumu, poznamo predvsem kot strokovnjaka za staro glasbo. Kot avtoriteta na tem področju se je uveljavil s svojim ansamblom Musica Antiqua Köln.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice