SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Poletni festivalski pogovori: Klemen Ramovš, festival SEVIQC Brežice

09. junij 2015, Tanja Benedik

Pogovarjali smo se s Klemnom Ramovšem, umetniškim vodjo festivala z dolgo tradicijo, ki s prizorišči širom Slovenije bogati ne samo dogajanje v mestnih središčih, temveč tudi in predvsem v manjših lokalnih okoljih, ki se lahko pohvalijo s kulturno-zgodovinskimi arhitekturnimi dosežki.

Ustvarjalno polje, ki odpira ušesa

30. maj 2015, Peter Baroš

Festival Godibodi letos osmič odpira svoja vrata. Odpira ušesa, kot pravijo njegovi snovalci. Gonilna sila festivala je Janez Dovč.

Eri beri muzikeri ali katalensko osvobajanje peskovnika

23. maj 2015, Katarina Juvančič

Kje je danes Katalena in zakaj se tokrat igra izštevanke, razkrivata klaviaturistka in vokalistka Polona Janežič ter kitarist in Katalenin alfa snovalec Boštjan Narat.

Obala ima bite!

10. maj 2015, Borja Močnik

Intervju z Blažem Gracarjem in Žigo Murkom, dvema mladima producentoma ohlapnega instrumentalnega hiphopa z Obale, ki sta v zadnjih mesecih postregla z velikim paketom albumov, malih plošč, zbirk in remiksov.

Vsako pesem interpretiram tako, kot da je zadnja

07. april 2015, Gregor Bauman

Tadej Vesenjak na novem albumu znova odkrito pove, kar misli – in pri tem ne »štedi« pri nikomer, tudi pri sebi ne. Njegove besede najdejo pravo mesto, pa če nam to ugaja ali ne. Isto velja za pričujoči pogovor.

»Muziko sem vedno smatral kot nekakšno molitev.«

25. marec 2015, Viktor Škedelj Renčelj

Andrej Trobentar je poklicni slikar, a tudi – ali celo predvsem – ikona na slovenski glasbeni sceni. Z odločnimi koraki je zakoračil nanjo že v sedemdesetih s »superbendom« Sedem svetlobnih let, nato s Na lepem prijazni, lani pa izdal solo prvenec Dar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice