SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Trade mark Elvis Jackson

23. marec 2015, Igor Bašin

Elvis Jackson ni treba posebej predstavljati. V dekadi in pol je kvartet utrdil svoj renome na domači sceni. Z rednim gostovanjem za mejami domovine že dolgo gradi in utrjuje svojo pot v svet. Ob poslušanju nove plošče Radio Unfriendly se zdi, da nov set komadov sodi v prvi vrsti na koncertni oder.

Danes ni garaže

07. marec 2015, Izak Košir

Številni, tudi glasbeni navdušenci ne veste, da smo imeli v Sloveniji, ko smo bili še del Jugoslavije, v sredini osemdesetih pravi punk bend, ki so ga sestavljale same ženske. Tožibabe bodo ob 30. obletnici ponovno izdale vinilko Dežuje, ki je bila pred desetletji v trenutku razprodana.

»Vse, kar je na albumu, lahko zaigramo tudi v živo.«

24. februar 2015, Gregor Bauman

Če se komu v zadnjem času stvari dogajajo s pospešeno in nezmanjšano hitrostjo, je to zagotovo kisovška skupina Koala Voice. Pred mikrofon sta stopila kitarist Domen Don Holc in basist Tilen Prašnikar.

Čista in še večja jeba – Mi2

09. februar 2015, Gregor Bauman

Po čem si bomo zapomnili konec leta 2014? Nemogoče in neprimerno je sicer soditi za vse in vsakogar, saj ima vsakdo svoje favorite, a dejstvo je, da je nekaj, hm, kaj nekaj, veliko (medijske) pozornosti pripadlo skupini Mi2. Pogovarjali smo se s Tonetom Kregarjem.

MENT- prvi showcase festival pri nas

31. januar 2015, Luka Zagoričnik

V Ljubljano na različne lokacije prihaja prvi showcase festival pri nas MENT, možnost za povezovanje, nabiranje izkušenj, mreženje in vzpostavljanje platform med domačo in tujo glasbeno produkcijo in industrijo. O njem smo se pogovarjali smo se z sosnovalcem festivala Andražem Kajzerjem

Can of Bees: Koroški blues

15. januar 2015, Terens stader

Can of Bees iz Šentjanža pri Dravogradu na Koroškem ima značilnosti skupine, ki obeta. Prinaša melodične in spevne pesmi, s formo in refrenom, glavo in repom, ki jih poganja pristen občutek za rock’n’roll, kot ga redko srečamo na domači sceni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice