SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Kvartet saksofonov Signum

13. januar 2015, Tomaž Gržeta

Mlada in izjemno uspešna zasedba (Blaž Kemperle, sopranski saksofon, Erik Nestler, altovski saksofon, Alan Lužar, tenorski saksofon, in David Brand, baritonski saksofon) prihaja v Ljubljano v začetku naslednjega meseca.

Bodimo previdni

30. december 2014, Igor Bašin

Nino Bulatovix sem prvič ujel leta 2011 v ljubljanskem klubu Gromka. Zgodil se mi je eden tistih koncertov, ki jih bom pomnil do zadnjih dni. Njihov prvenec ostaja odličen zapis frenetične, protikanglerjanske bombe. Z novo ploščo Jate so sporočilno in glasbeno tukaj in zdaj.

Brez jeze in poguma ne gre

31. oktober 2014, Igor Bašin

Pogovarjali smo se z neumorno Katarino Juvančič, o njenih ploščah z Dejanom Lapanjo, o folk glasbi, izkušnji Škotske, pripovedništvu, feminizmu in seveda o glasbi, o kateri ima Katarina jasne in ostre predstave.

Radio Študent friendly bend

30. september 2014, Izak Košir

Your Gay Thoughts je avdio-vizualni trojček v boju za finale kulturnega evra Kina Šiška, kmalu pa bodo Aljaž Košir – Fejzo, Mina Fina in Gregij Felis Catus, ki radi posedajo v Bikofeju, poplesavajo pa v Tiffanyju in Štirki, tekli tudi Klubski maraton Radia Študent.

Nisem stroj

24. september 2014, Igor Bašin

Ob kratki biografiji Mateja Krajnca se odpre kot kača dolg spisek njegovih objav v še ne štiridesetih letih življenja. Lista pesniških zbirk presega trideset naslovov. Sledi štirinajst romanov, tri zbirke zgodb, štirje naslovi kratke proze, .... Potem sledi še druga polovica z osupljivo glasbeno diskografijo... in to še no vse...

Neca Falk in Boštjan Narat: Od daleč in od blizu

30. avgust 2014, Matej Krajnc

V Odzvenu smo nedolgo tega pisali o novi plošči Nece Falk. Pesmi na plošči je napisal Boštjan Narat. Oba glavna protagonista plošče smo povabili na pogovor; rade volje sta se odzvala, čeravno v sendviču med promocijskimi nastopi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice