SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Roger N. Out – Zavezani rock’n’rollu

22. avgust 2014, Terens Štader

Če bi koncepte in izrazoslovje, ki veljajo na razvitih glasbenih trgih, prenesli v naše okolje, bi lahko rekli, da je Roger N. Out super skupina rockovskega undergrounda. S tremi člani se je pogovarjal Terens Štader.

Ne verjamemo nikomur

15. julij 2014, Igor Bašin

Pred štirimi leti je izšla retrospektivna izdaja 20th Century – Selected Works z na novo objavljenimi in remasteriziranimi skladbami Borghesie iz osemdesetih let. Kmalu je že krožilo, da stara soborca, Aldo Ivančić in Dario Seraval kujeta nov načrt. Začela sta ustvarjati novo glasbo, in z njo je oživela Borghesia. Tukaj in zdaj.

It's Everyone Else: Odpovedala sva se dolgočasju

30. junij 2014, Nina Hlebec

S hardcore-synth-post-industrial dvojcem It's Everyone Else smo se ob in na domačih ter evropskih odrih že dodobra spoznali. Konec maja – po uspešni evropski turneji z N'Tokom smo z njima govorili o koncertiranju, novi plošči, kreativnosti in drugih vidikih glasbenega ustvarjanja in izražanja.

Prst usode

20. marec 2014, Igor Bašin

Pred premiernimi koncerti slovensko-hrvaške zasedbe Samosvjetlo smo se pogovarjali z njenima ustanovnima članoma in pobudnikoma Zoranom Čalićem in Jernejem Šavlom, ki ob bobnarju Leviju Levačiću in multiinstrumentalistu Dejanu Slaku tvorita ta novi rockovsko psihedelični kvartet.

»Harmonika je dno … in vrh.«

28. februar 2014, Miroslav Akrapović

Z Dragom Ivanušo, harmonikarjem in skladateljem, polovico dueta Ivanuša Kugler, smo se pogovorili o glasbi … o albumu Whitman ... med črkami in številkami.

Prihajam iz trasha, torej sem trash

09. februar 2014, Igor Bašin

Intervju z igralko, glasbenico in performerko Jeleno Rusjan, ki jo na naši glasbeni sceni poznamo kot basistko in pevko skupine TRUS!, bolj gledališko orientirano publiko pa je privlekla z glasbeno predstavo Škrip Inc..

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice