SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Nekoč techno. Danes ... techno.

23. november 2013, Borja Močnik

Intervju z pionirskim domačim dvojcem elektronske glasbe Random Logic, ki se po desetih letih vračata na odre in v klube ter najavljata novo ploščo.

Ko moraš posneti film

31. oktober 2013, Igor Bašin

Drugo leto bo minilo deset let, odkar v Ljubljano priseljeni Idrijčan Dušan Moravec režira samo dokumentarne filme. Med več kot desetimi imajo v njegovem dosedanjem opusu glasbeni dokumentarci vidno mesto.

Lahko si domišljav, vendar jaz to nisem

29. avgust 2013, Alja Kramar

Jure Robežnik je ravno pred kratkim praznoval svoj 80. rojstni dan. V teh letih je doživel, videl marsikatero stvar. Je mož mnogih nazivov: glasbenik, skladatelj, producent, direktor in gospod.

Emma Kirkby o glasbi Johna Dowlanda

24. avgust 2013, Katarina Šter

Sopranistka Emma Kirkby je prav gotovo ime, ki je v izvedbah stare glasbe zadnjih nekaj desetletij pustilo močan pečat. Z nami se je pogovarjala o glasbi, ki ji je zelo blizu: o angleških renesančnih pesmih z lutnjo – predvsem Dowlandovih – in njihovi interpretaciji.

Bistvo rock'n'rolla je sporočilo

07. avgust 2013, Mario Batelić, Viktor Škedelj Renčelj

Pogovor z Borutom Činčem, klaviaturistom kultnega Buldožerja ter priznanim producentom, ki je letos s Severo Gjurin objavil odličen inštrumentalni album Časovne skice.

Osmišljanje poslušanja

14. julij 2013, Igor Bašin

Ob nedavno izdani knjigi Popularna godba, v kateri so zbrani Vogrinčevi eseji o glasbi iz zadnjih tridesetih let, smo se pogovarjali z Jožetom Vogrincem ...

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice