SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > pogovor >

Ni trend, je pa zagotovo v trendu

23. junij 2013, Miroslav Akrapović

Pogovarjamo se z dvojcem New Wave Syria, ki je v letošnje poletje zakorakal s plesno razgibanim Poletjem (Summer), a vselej v mejah svojega prepoznavno ostrega in mogočnega synth-pop-rock zvoka.

Glasba in migracije skozi gledališke oči

17. maj 2013, Igor Bašin

Pogovarjali smo se z gledališkim režiserjem Maretom Bulcem, avtorjem aktualne in odmevne predstave Gremo vsi!, v kateri se z izbranimi glasbeniki loteva vprašanja migracij.

Prvi poskus na platformi Ewok

25. april 2013, Igor Bašin

Pogovarjali smo se z Miho Šajino iz zasedbe Ewok, eno izmed aktualnih zasedb, ki je dobro prevetrila domačo glasbo sceno.

(V)pogled nazaj

09. april 2013, Miroslav Akrapović

Ob izdaji plošče Pacification pod imenom Wanda & Nova deViator smo se pogovarjali z Luko Prinčičem, enim bolj izkušenih ustvarjalcev elektronske glasbe pri nas.

Na začetku je bilo seveda šokantno

14. marec 2013, Mario Batelić

Pogovorili smo se z organizatorjem koncertov Davidom Braunom, ki v Mariboru že vrsto let skrbi za svež dotok jazzovskih in novoglasbenih zvokov.

Avtorsko iskanje, ki traja celo življenje

07. marec 2013, Primož Trdan

V seriji pogovorov z mlajšo, a vedno bolj glasno in prodorno generacijo slovenskih skladateljev smo se tokrat pogovarjali z Matejem Boninom.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice