SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > film >

Od ljudi za ljudi

18. februar 2016, Dušan Mijanović

Konec januarja se je v Idriji odvila premiera dokumentarnega filma Ne grem na koleno. Dokumentarec o slovenski zabavni glasbi, ki je nastal v produkciji RTV Slovenija, je bil širši javnosti predstavljen 2. februarja. Scenarij sta napisala Miha Šalehar in Dušan Moravec, slednji je film tudi režiral.

Glasovi upanja

25. januar 2016, Igor Bašin

Na začetku letošnjega leta smo na Kinotečnem platnu ugledali dokumentarni film Kombinat, ki so ga zadnja tri leta snemale, snovale, montirale in režirale Zvonka T. Simčič, Valerie Wolf Gang in Urša Bonelli Potokar.

»To smo mi, v dobrem in slabem«

02. april 2015, Žiga Valetič

»To smo mi, v dobrem in slabem,« tako je na vprašanje, zastavljeno v naslovu filma KDO=MI2?, med prvo uradno predstavitvijo novega slovenskega rockumentarca pojasnil pevec skupine, Tone Kregar. Premiera v Kinu Šiška je bila eden bolj pristnih glasbenih dogodkov zadnjega časa.

Čas za ves ta djézz

03. marec 2015, Anže Zorman

Poganjke pomladi domačega jazza je že leta 2011 zaznala novinarka Tina Lešničar, ki je tedaj za časnik Delo pripravila serijo portretov mladih slovenskih jazzovskih ustvarjalcev. Ti so bili povod za dokumentarni film Čas za improvizacijo, v katerem so gibko prepletene portretne skice nekaterih akterjev te scene.

Vrednost zvoka

18. januar 2014, Žiga Valetič

Ekipa spletnega glasbenega medija Hrupmag je posnela odmeven dokumentarec Muzika je džabe, ki se loteva enega bolj perečih vprašanj današnje glasbene scene.

Stroj plakatne čustvenosti

10. april 2013, Žiga Valetič

Glasbeni dokumentarec Priznam nas pelje v zgodbo in ustvarjanje Jana Plestenjaka, enega naših najuspešnejših izvajalcev pop glasbe pri nas.

1 2

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice