SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > knjige >

Zgodba o Buldožerjih

08. september 2015, Terens stader

Katalog fotografske razstave Prepovedano plakatiranje, ki je izšel ob letošnji razstavi v galeriji Photon in v Kinu Šiška, ima na radovednega sprejemnika najboljši možen učinek – ustvari namreč željo, da bi šel znova poslušat celoten opus skupine.

Ko je bilo lepo biti mlad

29. april 2015, Igor Bašin

Lanskega novembra je bila v zagrebškem Tehničnem muzeju na ogled razstava o vodilni jugoslovanski diskografski hiši Jugoton – vzhodno od raja 1947–1991. Ob tem je izšla zajetna publikacija, knjiga in kolekcija plošč.

Drugo je hrup – poslušati dvajseto stoletje

24. marec 2015, Maia Juvanc

Obsežna glasbena monografija Drugo je hrup glasbenega kritika revij New Yorker in New York Timesa Alexa Rossa z nazornim večplastnim prerezom skozi glasbo dvajsetega stoletja razkriva vzpone in padce mnogovrstnih glasbenih slogov sodobne kulture.

Samoosmislitev

16. februar 2015, Igor Bašin

Potem ko je lani Velenje dobilo zgodovinsko leksikonsko bukvo popularnih (z)godb od šestdesetih let 20. stoletja do danes, je Nova Gorica dočakala dosje segmenta generacije mestne in okoliške mladine s preloma starega v novo stoletje izpod peresa Marka Rusjana.

Harmonikarska alternativa po slovensko

09. februar 2015, Luka Juhart

Knjiga Harmonika za butalce ni samo knjiga za tiste, ki o tem inštrumentu ne vedo veliko, temveč tudi za tiste, ki dogajanja okoli harmonike in »njene« glasbe ne (z)morejo razumeti med vrsticami.

Zloglasna slovenska slava in njena polzvezdniška estrada

22. januar 2015, Izak Košir

Slava ima v svetovnem merilu seveda drugačen vpliv, pri nas, v deželi pod Alpami, pa je slava hecna reč. Slava je, bi lahko rekli, glavna na vasi in zadnja v mestu. Blišč in beda, čeprav je te druge pri nas več kot prvega.

1 2 3 4

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice