SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > knjige >

Sto ljudi sto čudi

11. maj 2014, Igor Bašin

Festivalizacija kulture in družbe je nedvomno produkt in skoraj fenomen sodobnega kapitalizma, ki so si ga prisvojile kreativne industrije, kulturne politike, korporacije, industrija potrošništva in socialno podjetništvo. Vendar Miho Kozoroga v knjigi bolj privlači druga, ljudska plat.

Knjiga o Sloveniji danes

08. februar 2014, Ičo Vidmar

Tole je knjiga o Sloveniji danes. »Zgodba o uspehu« se je zlajnala, tega čez noč narejenega hita ni več na lestvici, radio in televizija ga ne vrtita, niti v oddaji Odmevi ga ni, v vsakdanjem življenju ni predmet menjave, z njegovim pogrevanjem se najraje vname prepir.

Avtonomna glasbena pot in zgledni primer življenjepisa

11. oktober 2013, Žiga Valetič

Ciganska kri, knjiga o ustvarjanju Ota Pestnerja, je ena najbolje izpisanih glasbenih biografij, kar smo jih doslej lahko brali s strani domačih avtorjev; strokovni ter obenem poljudni vrtinec o začetkih popularno-glasbene kulture.

Obvezno (poletno) berilo

28. junij 2013, Igor Bašin

Igor Bašin se je poglobil v knjigo o popularnih godbah znanega slovenskega sociologa Jožeta Vogrinca, ki nam ponuja nekaj ključnih vpogledov v popularno godbo danes in v preteklosti.

Nolite tacere / Prevedeno v glasbo Karmine Šilec – »učbenik« za zborovsko petje, dirigiranje, glasbeno gledališče in še marsikaj

06. april 2013, Urša Šivic

Knjiga Karmine Šilec Nolite Tacere / Prevedeno v glasbo nam razpira njene misli o glasbi in umetnosti skozi zbirko različnih zbranih besedil.

Z ljubeznijo, John Lennon

05. februar 2013, Katarina Juvančič

Kakšen John Lennon se nam razkriva skozi pisma takšne in drugačne vrste, ki jih je zbral in uredil Hunter Davies?

1 2 3 4

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice