SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > knjige >

Nova kontekstualizacija songov

09. januar 2013, Matej krajnc

Jani Kovačič v knjigi Socialitete ino štorijali oznanja: prišel je novi srednji vek. Če se ozremo po današnjem političnem prizorišču in mentaliteti naroda, mu skozi zbirko songov lahko zgolj pritrdimo.

Avtobiografski spekter

01. november 2012, Igor Bašin

Knjiga Sedma republika Anteja Perkovića je avtoretrospektiva pisca od mladostniškega navihanca iz Zadra, kjer je polnoleten dočakal vojno, do rock kritika, glasbenika, kantavtorja in publicista z dvajsetletnim stažem.

Mandoline, ki se malokdaj srečajo

22. september 2012, Matej Krajnc

Ob 50-letnici Slovenske popevke recenziramo knjigo Vladimira Frantarja Enkrat še zapoj … 50 let Slovenske popevke ter trojno kompilacijo popevk.

Trda prede

26. avgust 2012, Igor Bašin

Recenzija knjige Na trdna tla, v kateri so Rajko Muršič in drugi raziskovalci predstavili analizo raziskave o samoniklih dejavnostih in prizoriščih mladih in za mlade pri nas.

S topovi na muhe

23. april 2012, Rajko Muršič

Marcel Štefančič, jr., v knjigi Teror zgodovine fenomen Laibacha umesti v širši družbeno-politični kontekst. Žal pa o sami glasbi naše mednarodno najprodornejše skupine ni veliko govora.

Duh časa naše sedanjosti

17. januar 2012, Marija Bergamo

V knjigi Postmodernizem in semantika glasbe Gregor Pompe ne vztraja pri polarnem odnosu moderna – postmoderna umetnost; nasprotno, pokaže, da je to razmerje zapleteno in večpomensko.

1 2 3 4

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice