SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > knjige >

Samo konji in heroji

17. december 2011, Matej Krajnc

Zgodnje obdobje Patti Smith, tesno povezano z življenjem in delom fotografa Roberta Mapplethorpa, je dočakalo nesmrtnost v avtobiografskem romanu Pač mulca.

Brez rocka trajanja

11. december 2011, Viktor Škedelj Renčelj

Knjiga Bez rocka trajanja hrvaškega publicista Anđela Jurkasa je kljub nekaterim pomanjkljivostim vznemirljivo čtivo, ki se mu je že uspelo uvrstiti na seznam obvezne literature vseh, ki so zainteresirani za Yu-rock.

O »drugih« straneh popularne glasbe

13. november 2011, David Verbuč

George Plasketes se v knjigi B-Sides, Undercurrents and Overtones osredotoča na metaforično »drugo plat« v popularni glasbi od šestdesetih let 20. stoletja do danes.

Ognjeni obroč v besedi in sliki

14. avgust 2011, Matej Krajnc

V temačnem stripu o Johnnyju Cashu je Reinhard Kleist odlično ujel občutje večnega Cashevega tematskega trikotnika Ljubezen–Bog–Umor in njegove podobe moža v črnem.

Izjemno zahtevno branje za študente

31. marec 2011, Rajko Muršič

Leon Stefanija je v knjigi Sociologija glasbe zelo skrbno in sistematično prikazal zgodovino raziskovanja glasbe pri začetnikih sociologije, skrbno je prikazal razvoj nemške sociologije glasbe in tudi nekaj tematik ter metod raziskovanja. A celota žal vendarle ni takšna, da kritičen bralec ne bi imel pripomb.

Improvizacija: njena narava in praksa v glasbi

01. januar 2011, Marko Šetinc

Je knjiga Dereka Baileyja zgodovinski pregled prakse improvizirane glasbe, morda priročnik za svobodnega improvizatorja ali vodnik za poslušalca, ki bi se želel potopiti v ocean nedoločenih idiomov? Najprimernejši odgovor bi bil: vse to in hkrati nič od tega.

1 2 3 4

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice