SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Vztrajni in nepremagljivi

17. april 2016, Gregor Bauman

Skupina Panda je imela (in še vedno ima) v našem prostoru poseben status. V nobenem trenutku skozi desetletja ji ne moremo pripisati histerične popularnosti; okoli nje se nikoli ni dvigoval prah, hkrati pa je ni bilo moč preslišati, spregledati ali kakorkoli ignorirati.

Predihano s kozmičnimi utripi in v spoju z živo elektroniko

13. april 2016, Maia Juvanc

V sklopu cikla sodobne glasbe Predihano sta Eksperimentalni studio Zahodnonemškega radia in Ensemble Experimental izvedla dela sodobnih angleških, nemških, francoskih in slovenskih skladateljev, nastalih v iskanju stičišča akustičnih glasbil z živo elektroniko.

Ne, ona nima žametnih oči

02. april 2016, Matej Krajnc

V okviru festivala Shakespeare za vedno, ki ga ob štiristoletnici umetnikove smrti pripravlja Cankarjev dom, smo tik pred koncem marca prisluhnili uglasbitvam Shakespearovih sonetovv izvedbi zasedbe Bossa De Novo.

Nedeljska matineja z Beethovnom

30. marec 2016, Tomaž Gržeta

Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom Simona Krečiča je v nedeljo, 30. marca, z zvoki Beethovnove glasbe skoraj do zadnjega sedeža napolnil dvorano Slovenske filharmonije. Za nepozabno doživetje je poskrbel solist na klavirju, Petar Milić.

Šest mini oper ali Kaj imajo skupnega sodelovanje treh akademij, glasba, gledališče in Vincenzo Galilei?

10. februar 2016, Maia Juvanc

Ljubljanska opera je svoj oder ponudila vrsti mladih ustvarjalcev, študentom AG, AGRFT in ALUO. Nadebudni libretisti, skladatelji, režiserji, pevci in glasbeniki Komornega orkestra Akademije za glasbo so pod profesorskim mentorstvom ustvarili šest kratkih oper.

Koncert za dva izkušena moža in publiko, da o psu niti ne govorimo

08. februar 2016, Gregor Bauman

Jani Kovačič in Drago Mislej-Mef sta od nekdaj vsak s svoje pozicije v opoziciji, in to stališče sta odlično ponazorila na premiernem srečanju novega ciklusa Solo v2 v Menzi pri Koritu

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice