SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

V Šmartnem so posneli melodijo za demonstracije v Londonu

18. oktober 2014, Vid Jeraj

Na četrti izdaji Brda Contemporary Music Festival, ki je potekala med 11. in 13. septembrom, je angleški vokalist Phil Minton posnel pripev za pesem, ki so jo naslednji vikend izvedli na protestnem srečanju People's Climate March v Londonu.

Kontrastna značaja, skupna izpovednost

08. oktober 2014, Tomaž Gržeta

Novitete slovenskih skladateljev za flavto in čembalo kažejo dokaj koherentno podobo – skladatelji na podoben način črpajo navdih iz značaja obeh glasbil. Podobo njihovega navdiha sta z zglednimi interpretacijami predstavila Matej Grahek in Milko Lazar.

Za zmerom moja Istra ali Kantajmo z Rudijem Bučarjem in Kvartetom 7 Plus

30. september 2014, Simona Moličnik

Tihožitje zabrisanih linij šavrink s plenirji na glavah pa kamnite hiše z obrisom rastoče zelene oljke za zidom, vse to je ujeto v ton istrskih barv, katerih toplina takoj vznemiri vsaj tistega, ki ima Istro rad. Gre za premišljeno oblikovan zvočni album Rudija Bučarja.

Modna revija mainstreama – paberek o Slovenski popevki

25. september 2014, Matej Krajnc

Famozna prireditev je tudi letos prišla in odšla pod okriljem povprečja. Če se še tako trudimo, je vedno bolj jasno, da je najboljše, kar je nastalo na festivalu Slovenska popevka, dejansko nastalo do leta 1983. Vsaj tisto, kar smo si zapomnili in popevali.

Koncert slovenskih novitet na koncu pustil grenak priokus

01. september 2014, Maia Juvanc

Festival Ljubljana v svoji poletni festivalski ponudbi raznolikih glasbenih dogodkov namenja nekaj programskega prostora tudi sodobni glasbeni ustvarjalnosti. Ta prostor je letos zapolnil koncert, ki se je odvil 25. avgusta, z novimi skladbami slovenskih skladateljev v izvedbi domačega ansambla za sodobno glasbo MD7.

Daniels, Kenny - retorika italijanščine in angleščine, ki presega jezike

31. avgust 2014, Tomaž Gržeta

Festival Radovljica je poslušalcem tudi letos postregel poslastico iz bogate ponudbe vokalne glasbe preteklih stoletij. Radovljiška graščina je v četrtek, 21. avgusta, gostila tenorista Charlesa Danielsa, ki je nastopil ob Elizabeth Kenny na teorbi.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice