SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Otello

28. januar 2016, Jure Dobovišek

Recenziramo opero Otello v koprodukciji ljubljanske Opere in Cankarjevega doma. Obiskali smo premiero in dan zatem ponovitev z drugo zasedbo.

Taborni ogenj v Menzi pri koritu

21. december 2015, Gregor Bauman

Kantfest geografske koordinate resda umeščajo v Ruše, vendar v svojem pravem bistvu tam ni trdno zasidran: Festival je namreč trmast in mobilen, o čemer pričajo številne krajše in daljše poti. Tokrat je bil v Menzi pri koritu v Ljubljani.

Med konvencionalnim in žgečkljivim Junakom našega časa

14. december 2015, Maia Juvanc

Premiera nove slovenske komorne opere Junak našega časa se je 27. novembra odvila v Stari mestni elektrarni in razkrila značilnosti glasbene govorice Tomaža Sveteta, režijske poteze Kaje Tokuhisa in glasovne ter igralske sposobnosti ekipe Slovenskega komornega glasbenega gledališča.

Glasba gledališču (še) ne bo par?!

02. december 2015, Maia Juvanc

Novi projekt z naslovom Fortuna Fauvelu ne bo par! dekliškega in mladinskega zbora Carmina Slovenica je bil spočet v Lebičevi glasbi Fauvel '86, nato je rasel v procesu choregie oziroma v strastnem in zahtevnem prizadevanju Karmine Šilec ter nazadnje v novi podobi 19. novembra doživel predpremierno uprizoritev v SNG Maribor.

Prvo slovo

01. december 2015, Mario Batelić

Poslovilni koncert Madleysev je potekal brez odvečnih ceremonij in s smehom namesto solz.

Neposlušno – glasbena tveganja na preizkušnji l. 2015

24. november 2015, Žiga Jenko

4. edicija mednarodnega festivala Neposlušno je med 5. in 8. novembrom postregla s pestrim programom. S premišljeno selekcijo je Tomažu Gromu uspelo preplesti različne forme improvizacije.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice