SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Sozvočje Narodne galerije

20. oktober 2015, Lev Fišer

Narodna galerija ni le likovno, temveč tudi glasbeno prizorišče. Spričo dobrih akustičnih lastnosti steklene vhodne avle se zdi, da so jo preuredili tudi z mislijo na koncertne dogodke. Mednje med drugim spada cikel Sozvočje svetov, ki v pričujoči sezoni poteka že petnajstič.

Tromostovje – tri smeri in mednarodni tokovi umetnostne glasbe

12. oktober 2015, Maia Juvanc

2. oktobra se je v Gallusovi dvorani s pestro koncertno zasnovo sodobnih glasbenih del mladih mednarodnih skladateljev sklenil osrednji program festivala Mednarodnega združenja za sodobno glasbo (ISCM) Svetovni glasbeni dnevi – Slovenija 2015.

Operno podzemlje

10. oktober 2015, Maia Juvanc

V spremljevalnem programu letošnjih Svetovnih glasbenih dnevov je koprodukcija Slovenskega komornega glasbenega gledališča in SNG Opere in baleta Ljubljana z izvedbo monoopere Dnevnik Ane Frank Grigorija Frida predstavila v svojem podzemlju repertoarno in vsebinsko temačnejšo plat.

19. mednarodno srečanje saksofonistov v Sloveniji

26. julij 2015, Tomaž Gržeta

Srečanja saksofonistov v obliki festivala saksofonske glasbe in mojstrskega tečaja potekajo pod okriljem Kulturnega doma Nova Gorica in v sodelovanju z Glasbeno šolo Nova Gorica že devetnajst let

Paradoks Penderecki

18. julij 2015, Maia Juvanc

Skladatelj Krzysztof Penderecki je svet umetniške glasbe najprej zaznamoval s svojo modernistično skladateljsko ustvarjalnostjo in se nato slogovno usmeril v tradicijo. V »popularnejšem, bolj všečnem« in širši publiki verjetno razumljivejšem skladateljevem obdobju pa je nastal Poljski rekviem.

Festival Ljubljana z muzikalom znova strelja v polno

23. junij 2015, Tanja Benedik

Po lanski produkciji muzikala Cvetje v jeseni, ki že leto dni polni dvorane širom Slovenije, je tokratna produkcija znova presegla oziroma dosegla pričakovanja. Mamma Mia je zelo hitro razprodala prve predstave v Križankah in nedvomno bo tako tudi s ponovitvami.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice