SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Pollini in Dusik – migranta na Slovenskem

17. junij 2015, Tomaž Gržeta

27. maja smo bili deležni klavirskega recitala, na prvi pogled dogodka, kakršnega ne bi pričakovali v sklopu »stare glasbe«. Na odru nas je dočakal zgodovinski klavir (fortepiano oz. Hammerflügel), Mikayel Balyan pa je izvajal Pollinija in Dusika.

Rožnato življenje brez obžalovanj

15. junij 2015, Matej Krajnc

Poslovilni večer festivala šansonov La Vie en Rose je bil svečan večer, ki je minil v neizogibnem, a ne patetičnem obračunu s poldrugim desetletjem, seveda z izbranimi nastopajočimi.

Od baroka do sodobne umetne glasbe

13. junij 2015, Tomaž Gržeta

Milko Lazar, Luka Juhart, Aldo Kumar in nenazadnje Matjaž Drevenšek so nam velikodušno odprli vrata svojih lastnih glasbenih svetov, v katere se lahko zatečemo ter se naužijemo njihove lepote, in tudi tolažbe.

Globalna pokrajina umetniške glasbe

06. junij 2015, Maia Juvanc

Sklepni koncert cikla Predihano je 23. maja v Klubu CD z novimi deli, krstnimi izvedbami in slovenskimi praizvedbami ponudil izris mej nomadskih oziroma globaliziranih estetik, v katerih se giblje današnja sodobno glasbena srenja.

Operatorij v desetih slikah po libretu Svetlane Makarovič

30. maj 2015, Tomaž Gržeta

Desetnica Milka Lazarja in Svetlane Makarovič je »operatorij«, torej ne gre le za glasbeno-scensko delo, temveč tudi za molitev, nagovor, manifest. In pomembno pridobiotev za domači operni prostor.

Vsebinski razcvet Slowindove pomladi

24. maj 2015, Maia Juvanc

Svoje neusahljive poustvarjalne in mednarodno glasbeno povezovalne moči je pihalni kvintet Slowind letos pretočil v programsko zasnovo svojega drugega pomladnega festivala.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice