SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Saksofonski orkester SOS z gosti tolkalci – Cirkuška polka za mladega slona

04. maj 2015, Tomaž Gržeta

Na koncertu Saksofonskega orkestra SOS in tolkalnega ansambla Rhythm Factory v Kazematah Ljubljanskega gradu so predstavili tri novitete Milka Lazarja, Alda Kumarja in Nenada Firšta.

Preseganje vzorcev skozi vzorce

02. maj 2015, Žiga Pucelj

15. in 16. aprila se je v metelkovski Menzi pri koritu pripetil dogodek Confine Aperto (Dunaj–Ljubljana), javno koncertno srečanje glasbenikov iz dunajskega in ljubljanskega kroga prosto improvizirane godbe.

Marais in Sainte-Colombe – Za dve enaki violi da gamba

30. april 2015, Tomaž Gržeta

Nastopi ansambla Musica cubicularis v atriju ZRC SAZU redno privabljajo lepo število ljubiteljev komorne glasbe, nastale med 16. in 20. stoletjem. Tokrat smo bili priče intimni zgodbi dveh virtuozov na violi da gamba, ki sta s svojimi deli v veliki meri oblikovala prepoznavni francoski baročni slog.

Manj tehnično, a toliko bolj srčno

26. april 2015, Tomaž Gržeta

Legendarna orglavka Jennifer Bate se je tokrat že drugič v svoji dolgoletni karieri ustavila v Ljubljani. Nastopila je pred tako številnim občinstvom, kot ga pri nas le redko pritegne kak orgelski recital.

Kako v sedmih mesecih ustvariti tribute bend

25. april 2015, Izak Košir

Mestno gledališče ljubljansko je hotelo A Hard Day's Night postaviti na svoj gledališki oder, a je ekipi to v zadnjem hipu preprečil lastnik avtorskih pravic, založnik Apple. Nastali so Neki novi tipi.

Nič novega v novi postavitvi Carmen

23. april 2015, Maia Juvanc, Jure Dobovišek

V ljubljanski operi so na oder postavili novo uprizoritev klasike Carmen. O njej recenziji Maie Juvanc in Jureta Doboviška, slednja začinjena s komentarjem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice