SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Kaj vse ližejo lepljivi jeziki

27. februar 2015, Izak Košir

The Sticky Licks je ime, ki se že kar nekaj časa pojavlja na domačih koncertnih odrih, zdaj pa so izdali istoimenski prvenec.

Komponistična in izvajalska iniciacija

25. februar 2015, Maia Juvanc

Peti koncert cikla Kromatika je bil iniciacija v naslednji ustvarjalni fazi dveh mladih umetnikov. Gallusova dvorana je postala prizorišče novitete skladatelja Mateja Bonina, pa tudi prizorišče prestopa iz bolj komorno osredotočene dejavnosti v veliko solistično koncertantno poustvarjalnost violinistke Lane Trotovšek.

Purcell in Blow – britanski Orfej in angleški Amfion

24. februar 2015, Tomaž Gržeta

S koncertom legendarne sopranistke Emme Kirby, ki je nastopila v izbrani družbi ter pred polnim Atrijem ZRC SAZU, se je uspešno začela že 5. sezona cikla Harmonia concertans – Stara glasba na Novem trgu.

Glasbeni spektakel

17. februar 2015, Tomaž Gržeta

Izraz »glasbeni spektakel« je v danes precej izgubil na svojem pomenu. V resnici so zares izjemna doživetja še vedno prava redkost tudi v svetu klasične glasbo. Vendar s povsem mirno vestjo trdim, da nastop Kvarteta saksofonov Signum lahko označimo za pravi glasbeni spektakel.

Spoštljiv in korekten odnos do glasbenega materiala

15. februar 2015, Tomaž Gržeta

Sofia Guljak je ruska pianistka, ki se ponaša z uspešno koncertno kariero in nastopi v največjih glasbenih prizoriščih po vsej Evropi. Ljubljanskemu občinstvu se je predstavila z recitalom v Gallusovi dvorani. Pripravila je obsežen spored del pozne romantike in neoklasicizma.

1. Filharmonični festival baročne glasbe 2015

05. februar 2015, Tomaž Gržeta

1. Filharmonični festival baročne glasbe je pomembna pridobitev za glasbeno življenje Ljubljane. In sodeč po navdušenem odzivu številčno dobro zastopane publike, si drznem izraziti željo, da bi festival v prihodnje prerasel v obsežnejši abonma Slovenske filharmonije.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice