SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Straussova Saloma

02. februar 2015, Jure Dobovišek

Na slovenskem institucionalnem opernem prizorišču so predstavitve oper Richarda Straussa nekaj tako skrajno redkega. Repertoarno dejanje s Salomo torej ni kaka narodna zasluga, ampak normalno opravljanje zavodskega poslanstva; res pa je, da je bil v slovenskih razmerah potreben zanj pogum.

Glasba z območja nekdanje Jugoslavije še vedno odmeva

31. januar 2015, Dušan Mijanović

Meseca novembra, se je na oddelku za Etnologijo in kulturno antropologijo v okviru projekta Angažirana preteklost: socialnoantropološka analiza transformacij popularne glasbe na območju nekdanje Jugoslavije odvil znanstveni simpozij na temo »Odmevnost jugoslovanske glasbe in sodobne popularne glasbe z območja nekdanje Jugoslavije«.

Totaliteta prostora – prostorska totalnost

27. januar 2015, Andrej Tomažin

ARP 339 Wande & Nove deViatorja predstavlja korak naprej od prejšnjih glasbeno-plesnih produkcij, ki sta jih ustvarila ali pri njih sodelovala (Zamrznjene podobe in Tehnoburleska: Tatovi podob), obenem pa gre na svojevrsten način tudi za njihovo sintezo.

Hladna Vojna in mir Larryja Coryella

30. december 2014, Maia Juvanc

Decembra je bila Linhartova dvorana Cankarjevega doma prizorišče svetovne premiere glasbeno-scenskega dela Larryja Coryella, ki svojo tematiko in naslov povzema po Tolstojevem romanu Vojna in mir.

Koncert ob 60-letnici Uroša Rojka

13. december 2014, Tomaž Gržeta

Skladatelju Urošu Rojku so se za 60. rojstni dan zbrali njegovi kolegi skladatelji, glasbeni pedagogi, nekdanji in sedanji študenti ter s skupnimi močmi organizirali dogodek, ki bo ostal v lepem spominu ne le slavljencu, temveč tudi vsem prisotnim poslušalcem in glasbeni javnosti.

ONE – večer ženskih skladateljic, zaznamovan s sodobno klasično (po)ustvarjalnostjo

11. december 2014, Maia Juvanc

Domžalski koncertni cikel klasične glasbe Kulturnega doma Franca Bernika je z drugim koncertom, ki je potekal 17. novembra, razkril zanimivo programsko zasnovo, ki se je tokrat osredotočila na komponistično ustvarjalnost žensk.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice