SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > koncerti >

Med intimo in temperamentom

30. november 2014, Gregor Bauman

Dvocikel je ciklus, ki na ustvarjalni prepih skozi sodelovanja postavlja domače glasbenike. V tokratnem so se prepihu prepustili Vesna Zornik, Teo Collori in Metod Banko.

Godalni kvartet Tartini, 30 let umetniškega delovanja

29. november 2014, Tomaž Gržeta

Svoj jubilej so ob 30. letnici delovanja člani kvarteta Tartini obeležili s ciklom štirih koncertov v organizaciji matične inštitucije.

Sporočilnost, ne zgolj privlačnost glasbe

22. november 2014, Tomaž Gržeta

Tokrat je orglavka Renata Bauer pripravila spored, katerega rdeča nit je izpostavila duhovno sporočilnost glasbe, tehnična plat pa virtuoznost solistke in zvokovno bogastvo Schukejevih orgel Cankarjevega doma.

Preproste besede - živ spomin in živa glasba Rada Simonitija

15. november 2014, Tomaž Gržeta

Veliko dvorano Slovenske filharmonije je 7. novembra preplavila množica ljubiteljev zborovske glasbe. Koncert, naslovljen Preproste besede, je bil zasnovan kot prerez skozi Simonitijev opus in je nudil vpogled tako v zborovska dela kot samospeve.

Glasbeni vtisi in zvočne vizije izpod mikroskopa

24. oktober 2014, Maia Juvanc, Tomaž Gržeta

Avtorski večer mlade slovenske skladateljice Bojane Šaljič Podešva je v sredo, 1. oktobra, v intimnem vzdušju Kluba CD izpostavil skladateljičin specifičen odnos do zvoka, do komponiranja in njeno željo po zaokroženem glasbenem dogodku. Recenzirata Maia Juvanc in Tomaž Gržeta ...

Relacija tuje–domače na primeru Hillmer / Paris / Karlovčec / Fake Sheikh in Espinal / Berger

21. oktober 2014, Andrej Tomažin

Trojica improvizacijskih duetov v MoTA točki in Menzi pri koritu je na relaciji tuje–domače ustvarila paradigmatske primere, v katere se lahko »ujame« improvizacijski duet, sestavljen iz poedincev, ki se ne poznajo, obenem pa je pokazala tudi na bogato ponudbo tovrstnih muzik, saj smo bili na isti dan priče dveh dobro izpeljanih dogodkov v miljeju robnih improvizacijskih praks.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice