SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Je Amerika že odkrita?

23. april 2016, Robert Šercer

Postavo aktualnega težkorokovskega trojca Gora sestavljajo dobri znanci domače glasbene scene. Na istoimenskem prvencu jim je uspelo sestaviti modernejši zvok, ki pa klasičnorokovskega ne zanemarja.

(De)toksični psalmi Carmine Slovenice

22. april 2016, Urša Šivic

Ob znanem zborovskem ansamblu Carmina Slovenica in dirigentki Karmine Šilec so pri izvedbah Toksičnih psalmov sodelovali Slovenski tolkalni projekt, Marko Hatlak in Musica Cubicularis.

Na novi poti k soncu

20. april 2016, Terens Štader

Po nekaj manj kot tridesetih letih na rock'n'roll sceni je Zoran Čalić, Vinkovčan s prebivališčem v Brežicah, s slovenskim bendom pod imenom Zoran Čalić Band posnel prvenec U moru i plamenu.

Nežni fast forward

08. april 2016, Izak Košir

Zbogom, melanholija, tako bi lahko podnaslovili drugo ploščo Dominika Bagole, glasbenemu svetu bolj znanega pod vzdevkom Balladero.

Sedmina po osemintridesetih letih

06. april 2016, Katarina Juvančič

Koncert Sedmine iz leta 1978 je v kranjskem Delavskem domu posnel Peter Smodila, na začetku letošnjega leta pa je ta koncert na ploščku obelodanila založba Klopotec.

Kdor išče, naj še malo išče

05. april 2016, Jaša Lorenčič

Adam je bil šest let diskografsko mrtev, zdaj je vstal od mrtvih. Izdali so prvega izmed trilogije EP-jev.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice