SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Bend, ki v Kranju lovi morske valove

06. november 2015, Izak Košir

Kranjska zasedba Le Serpentine je izdala prvenec z naslovom Ujemi val.

Skupinski duh

02. november 2015, Igor Bašin

Na novi plošči V bližini ljudi se Niet naslanja na lastno zapuščino in zaobjema tako lekcije iz prvega in drugega kot tudi tretjega, aktualnega življenja.

Fokus pokus!

28. oktober 2015, Jaša Lorenčič

Trash Candy nikamor ne beži. Na popotovanje gre. Tokrat brez nahrbtnika. To je muzika za mulce ali tiste, ki so mulci vsakič, ko kitare tako zelo visokoleteče žagajo.

Sproščeni prvenec izkušenih mačkov

24. oktober 2015, Gregor Bauman

Zasedba Jardier je v kratkem času prišla do točke, ki se ji reče prvenec ali avantura v (ne)znano. Glasbeniki, ki tvorijo bend, niso novinci na sceni, temveč imajo za seboj že kar nekaj kilometrine v okviru projektov Srečna mladina, BHC in Moveknowledgement ter Dubzilla.

»Zavrzi pravico, mati!«

21. oktober 2015, Matej Krajnc

O koncertu zaporniških pesmi Vitomila Zupana smo že pisali. Zdaj je z malce zamude med nami album, ki dopolnjuje koncertne pesniško-zvočne zapise Zupanovega zaporniškega opusa.

Brez predsodkov

14. oktober 2015, Gregor Bauman

Trio Vibesonic Jam zgolj po imenu deluje kot nekaj novejšega na domači sceni. Za njim je namreč že samozaložniški prvenec Egotrip (2009), še bolj impresivna pa je predzgodba: dve tretjini benda sta nekoč tvorili udarno rockovsko zasedbo Sleazy Snails

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice