SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Platno za bobne in pihala

03. april 2016, Anže Zorman

Na albumu Canvas je zabeleženo odrsko srečanje holandskega pihalca Aba Baarsa ter briškega tolkalca Zlatka Kaučiča.

Škofjeloški šanson Drajnarjuvih vampov

30. marec 2016, Katarina Juvančič

Lani sta brata Jernej in Tomaž Hostnik kot Drajnarjuva vampa precej potiho, brez kake večje medijske pozornosti in promocije pri založbi Sanje izdala prvenec samosvojega šansona Je pri nas od nekdaj znano.

Meditativnost v raziskovalnem smislu

27. marec 2016, Matej Krajnc

Pianist Milan Stanisavljević je l. 2011 objavil prvo avtorsko ploščo Awakenings. Pričujoča naslednica je izšla pri avstrijski založbi Barnette Records, na njej pa se spet predstavlja s svojim triom, šestimi avtorskimi skladbami in aranžmajem Monkove skladbe Pannonica.

Dvajset tisoč milj pod morjem

27. marec 2016, Dušan Mijanović

Konec lanskega leta je na glasbeni platformi Bandcamp med 13. in 20. decembrom v okviru eksperimentalnega projekta Alchemical Playgrounds izšlo enajst digitalnih albumov. Eden od njih nosi naslov Surreal.

Kako slišati besedilo in glas, čeprav ju v resnici ni

24. marec 2016, Izak Košir

Album plesnih ritmov, ki izhajajo iz Buenos Airesa in Montevidea je zakrivil Jure Tori, harmonikar Orlekov. Gibljivim strastem tanga ga je primerno naslovil For one touch.

Srčno rokanje bluesa v brezčasnem prostoru

23. marec 2016, Terens Štader

Ljubljanski Prismojeni profesorji bluesa so si z neutrudno voljo do igranja in nastopanja po barih in klubih prestolnice pridobili veliko naklonjenost občinstva. Tu je njihov prvenec.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice