SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Razigranost pred inovativnostjo

16. marec 2016, Gregor Bauman

Zasedba persons from porlock je bila še nedavno del karavane Klubskega maratona, zdaj pa je povila prepričljiv prvenec sodobnega psihedeličnega rocka.

Poslušajte to!

16. marec 2016, Žiga Pucelj

Na novi plošči se Blaž vzpostavi kot eklektičen, brezkompromisen stilist, ki mu je bližje IDM-ovska in neodvisna levopolna produkcija kot zatohli prostori žanrsko ozkega hip-hop beatmakerstva, ki se jih zlahka posnema.

Skladba ali slika?

13. marec 2016, Tomaž Gržeta

Priznana slovenska umetnica se predstavlja z najnovejšim pregledom svojih del za komorne zasedbe ter razkriva svoj notranji svet, v katerem so meje med žanri in slogi zabrisane. V ozadje jih potiska prečiščena sporočilnost in slikovitost zvoka.

Album pesmi, ki ga kot takega ni

11. marec 2016, Žiga Pucelj

Let Them Grow je prva solistična izdaja Maje Osojnik, kombinacija glasu/pesmi kot »primordialne mantre« in temačnih elektroakustičnih negativov distopičnega hrupa ter konkretne glasbe.

Strukturni učinek brezbasja

10. marec 2016, Peter Baroš

Nova plošča kitarista Sama Šalamona je mejnik v njegovem ustvarjalnem delu. Ni več le učenec Johna Scofielda in eden izmed desetih najbolj vročih novih kitaristov iz leta 2008. Zdaj ima Unity.

Jurij Mihevc v zgodovini slovenske glasbe

02. marec 2016, Tomaž Gržeta

Marina Horak, poznavalka najbolj skritih kotičkov pianistične literature, ki s posebnim zanimanjem odkriva in oživlja raritete je l. 2015 posnela lepo število klavirskih miniatur Jurija Mihevca, ki ga sedaj Mihevca končno umešča v v »zgodovino slovenske glasbe«.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice