SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Fragmentacije in informacije

28. februar 2016, Primož Trdan

Pri portugalski založbi Clean Feed izdana albuma postavljata domačega tolkalca Dreja Hočevarja na opazno mesto sodobne jazzovske in improvizirane glasbe.

Na glasbeni poti od Indije do Balkana

27. februar 2016, Katarina Juvančič

Album Zamee predstavlja novo poglavje slovensko-indijskih glasbenih srečanj. Ustvarjalno srčiko projekta predstavljata ženski – lutkarica in glasbenica Nika Solce ter mumbajska pevka Sabiha Khan, mojstrica indijskega polklasičnega, ljudskega in zahodnjaških stilov petja.

Prepovedani sadovi in borba za slovenski rock

15. februar 2016, Izak Košir

Rock zasedba Kronika, ki prihaja iz Franklovega v celjski kotlini, je izdala svojo drugo studijsko ploščo. V predvidljivem in sugestivnem slogu nosi naslov Prepovedani sadovi. Gre za nadgradnjo zvočnega prvenca V napačnem letu iz l. 2012.

»Red hot«, tokrat tudi v živo

13. februar 2016, Matej Krajnc

Devetega junija lani je nenadoma umrl Lou Jordaan, siva eminenca in gonilna sila zasedbe EightBomb. Pred nami je zadnji dokument Jordaanovega prispevka k zvoku in splošnemu ustvarjanju zasedbe – koncertni album

Mondeni rock s stilom

03. februar 2016, Igor Bašin

Prekmurski kvartet prihaja iz kotla domače alternative, ki zadnja leta doživlja ustvarjalni preporod. Tudi z novo ploščo nam Werefox ponujajo v razmislek, koliko je še smiselna in sploh praktična delitev na tako imenovani mainstream in alternativo.

Fonov nadrealistični orkester

30. januar 2016, Anže Zorman

Olfamož se je na novi plošči prelevil v Olfamoštvo v podobi orkestra, ki njegovo kantavtorsko podstat razpihuje na vse stani ustvarjanja Andreja Fona, tako preteklega, kot aktualnega.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice