SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Harmonikarske levitve

29. januar 2016, Katarina Juvančič

Janez Dovč se je pri svojem solističnem projektu spopadel z vsem, kar ponuja tako kompleksen inštrument, kot je harmonika in jo postavil v kontekst sodobne elektronike.

Cavum oris, intestinum

26. januar 2016, Marko Karlovčec

Ontervjabbit se oglaša z dvema svežima spletnima izdajama, s katerima akterja te zasedbe nadaljujeta svojo izvedbo noise prežemanja, dromljajočega prestopanja ambienta v smeri zaciklanega pulziranja ter vznikanja oprijemljivih prikazni napevov. Ponujata nam tudi nekaj dodatnih impulzov za mišljenje hrupa.

Dinamična kombinacija egov

20. januar 2016, Gregor Bauman

Zasedba NeSeBat je k izbranemu projektu pristopil z vso izkušeno zagnanostjo, nabrano skozi pretekla udejstvovanja, ki so se raztezala od garažnega punk rocka do melodičnega hard cora, hkrati pa je dal svoji na zunaj čvrsti identiteti spet nekaj prepiha.

Zvoki oranžnega neba

17. januar 2016, Matej Krajnc

O zasedbi Vox Arsana smo že slišali; na pričujoči plošči gostujejo elitni New York Voices in pevka Nina Strnad, medtem ko Big Band RTV Slovenija pod dirigentsko zapovedjo Lojzeta Krajnčana dodaja glasbeno podlago.

Kaj so napisali za evfonij

17. januar 2016, Lev Fišer

Evfonij je glasbilo, ki so mu slovenski skladatelji namenili malo repertoarja. Slovenski ambasador glasbila je že nekaj let Luka Einfalt, ki je s svojim umetniškim delovanjem pripomogel k temu, da se je do leta 2015 vendarle nabralo dovolj del za zgoščenko Slovenska glasba za evfonij.

Razlike med nebom na ustih in nebom na zemlji

13. januar 2016, Matej Krajnc

Še ne tako davno smo v Odzvenu pisali o zanimivi kompilaciji uglasbitev besedil Bojana Sedmaka, v Mariboru živečega vsestranskega besednega in glasbenega umetnika, samospevca in samodržca. Pred kratkim je prišla na svetlo vinilna izdaja, o kateri se je že nekaj časa šušljalo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice