SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Ničen disclaimer ob vsem, oster rob ob vse

12. januar 2016, Žiga Pucelj

Založba Kamizdat je z aktivistično, izkušeno techno ploščo Nine Hudej postavila nov kamen v tla obljube, da namerava z izdajami ženskih ustvarjalk uravnotežiti diskografski prostor domače elektronske kreative.

Joe Cocker je mrtev, naj živi Tribute 2 Love!

06. januar 2016, Izak Košir

Če želite ugotoviti, kako zveni blues rock v slovenščini, in to brez prisiljene ali nerodne interpretacije, potem je novi album zasedbe Tribute 2 Love prava plošča za vas.

Medvedi ne bodo spali

05. januar 2016, Jaša Lorenčič

Kočevje izdaja svojo četrto kompilacijo Kočevje špila: Zastonj z bolj ali manj (ne)znanimi, vsekakor pa, kar zadeva te komade, neobjavljenimi lokalnimi akterji.

Za ali proti?

02. januar 2016, Gregor Bauman

Kontro kontroli je album, ki nas je »presenetil« v trenutkih, ko je bilo fantom dovolj in so morali brez dlake na jeziku spucati vso jezo, ki se je nakopičila v njih, ko se pogledali (bližnji) svet okoli sebe in doumeli pravo globino krize srednjih let.

Preobražajoča in razpirajoča operacija Hexenbrutal

31. december 2015, Marko Karlovčec

Na sveži koncertni izdaji se dvojcu Dr. Hexena in Mr. Brutala pridruži violinist Miha Kavaš, skupaj pa izvedejo preobražajočo operacijo »izštekanja« in razširjanja dosedanjega izraza ter izpostavijo odtenke, ki so bili v tleči obliki prisotni od nekdaj.

Transcendenca organiziranega zvoka

31. december 2015, Maia Juvanc

Vito Žuraj se je v preteklih letih z nagrajenimi deli, ki se redno izvajajo na evropskih odrih, izkazal kot neprimerljiv presežek sodobne kompozicije. Sveži SACD in DVD izdaji Changeoverja pa sta izšli pri ugledni nemški založbi WERGO.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice