SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Adijo, včeraj; živijo, jutri

28. december 2015, Jaša Lorenčič

Kaj, če sta dve plošči preveč celo za Siddharto? Bom res kimal na vprašanje, ali bo Siddharta z dvema ploščama, dvajsetimi skladbami, ostala relevantna tudi z novo glasbo, čeravno vsaka nova doza najstnikov najde in nato kriči dobre stare štikle? Odgovor: itak!

Iskra trenutka

28. december 2015, Igor Bašin

Nikki Louder tudi z novo ploščo ostaja bend, ki si še naprej dovoli odpirati številna vrata in segati globoko v kakofonijo različnih odtenkov, zaradi česar se seveda razvija in raste; kam, tega še sam ne ve.

Temačnejše, hitrejše

24. december 2015, Andrej Tomažin

Po dveh kratkometražcih, ki sta izšla v zaporednih letih 2011 in 2012, so sedaj slovenski postmetalski asi The Canyon Observer postregli s silovitim Fvck, ki ga je mogoče dobiti kot zastonjski dolgpoteg in zgoščenko, medtem ko boste morali navdušenci za fizično prezentnost vinilne izdaje počakati do začetka februarja.

Prvenec drugega življenja

17. december 2015, Igor Bašin

Drugo življenje legendarne zasedbe Via Ofenziva v obliki plošče Bele rože odlično nadaljuje melanholijo upora njihovega punk poeta Esada Babačića.

Če bi midva s Kreslinom se kdaj srečala

16. december 2015, Izak Košir

Vlado Kreslin je te dni izdal nov album, ki nosi naslov Če bi midva se kdaj srečala. Že naslov napoveduje nekaj v njegovem klasičnem slogu

Večna sodobnost ljudskosti

10. december 2015, Irena Tomažin

Mateja Gorjup na svoji prvi samostojni plošči IJEKARU prepleta lastna glasovna raziskovanja, improvizacije ter avtorske skladbe s svetom ljudskih pesmi in izročila, od nekdaj prisotnim v njenem petju.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice