SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

DIY napad na zagonetni artefakt avantgarde 20. stoletja

07. december 2015, Marko Karlovčec

Brgs se na novi plošči 46/3/84/115 spoprijema z zahtevnim mejnikom avantgardne kompozicije 20. stoletja Treatise ter izbrane strani tega Cardewovega dela izvede na angažiran, svež in nesterilen način.

Esenca pod žarometom

06. december 2015, Žiga Pucelj

Oster opomnik. Nekaj izstopajočega. To je Glow.

Prebojnost posthumanistične misli znotraj zvočnega medija

30. november 2015, Andrej Tomažin

Prvenec umetnice, kuratorke in glasbenice Saše Spačal prinaša tri elektroakustične kompozicije. Pod imenom Agapea prevprašuje delovanje fizičnega telesa v navezavi na simbolne sisteme, širše pa se povezuje z dolgo zgodovino elektroakustičnih raziskav ter jo svojstveno reflektira znotraj estetskega.

Dobra glasba za »izgubljeno generacijo«

29. november 2015, Izak Košir

Zasedba Toxine rock in funk spaja že od leta 2007, z leti pa je postala žanrsko vedno manj definirana oziroma se podaja v raznolike glasbene avanture. Nova avantura nosi naslov Now O'Clock.

Krastavi groove orkestra Koromač

26. november 2015, Anže Zorman

Šestčlanski Koromač igra jazz muziko, ki jo je smiselno poslušati dokaj naglas. Bend se je leta 2009 vzpostavil kot metalsko navdahnjen crust punk kvartet, in po svoje tak tudi je, le da je razprt tako kompozicijskim kot stilskim potencialom sodobne jazzovske in improvizirane godbe.

Poldruga dekada kljubovanja

25. november 2015, Igor Bašin

Petnajst let je že, odkar je Klubski maraton prevzel štafeto od Novega rocka, pravzaprav poslanstvo uveljavljanja novih, svežih imen domače alternativne, neodvisne, podtalne in samonikle glasbene scene, ki kljubuje tihožitju domačijske stihije. Pred nami je pregledna kompilacija.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice