SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije > plošče >

Spletanje trhlega ravnovesja

23. november 2015, Andrej Tomažin

XxsMiNiMe (dvojec Krhlanko-Gnezda ob pomoči Gregorja Zvera) je zasedba, znotraj katere v fragmentiranem in mestoma lepljenem muzikalnem izrazu delujejo različni glasbeni idiomi, ki jih znotraj sodobnih elektroakustičnih ter klasično jazzovskih akademskih tendenc v frajgajstovsko celoto povezuje predvsem ritmična suverenost udeleženih glasbenikov.

Elektronsko očiščenje od temne strani slovenskega bluesa

22. november 2015, Terens Štader

Črni album DNA D bi težko primerjali s kakim podobnim projektom iz mednarodne diskografije, gre za izviren koncept. In prav je tako, saj Dan D v svojih avanturah išče prav izvirnost.

Neskončni oktober

18. november 2015, Jaša Lorenčič

Ko se je lani kar od nekod narisal Lep dan, je bilo kar težko verjeti, da imaš takšen bend naravnost pred nosom. Treba je bilo počakati debelo leto, da je Lep dan dobil svoj kontekst na prvencu 10, ki ga je skupina Okttober pacala od leta 2009.

Brez balasta

17. november 2015, Igor Bašin

Črnomaljska skupina Broken Lock obeležuje okroglo, dvajseto obletnico. Nova plošča je za razliko od predhodne zastavljena bolj agresivno in odseva stanje, duh in čas, v katerem je nastala.

Nagovori Igorja Štuheca

16. november 2015, Lev Fišer

Nezamenljiva dela Igorja Štuheca v prepričljivi izvedbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so na zgoščenki Glasbena sporočanja dobila zasluženo okno v svet.

Nenad Firšt in njegove Poti

06. november 2015, Lev Fišer

Nenad Firšt je uveljavljeno skladateljsko ime. Njegova dela zvenijo na festivalih doma in v tujini. Dejstvo, da imamo opraviti z mednarodno izobraženim komponistom, dodatno poveča zaupanje v njegovo glasbo.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice