SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Je Amerika že odkrita?

23. april 2016, Robert Šercer

Postavo aktualnega težkorokovskega trojca Gora sestavljajo dobri znanci domače glasbene scene. Na istoimenskem prvencu jim je uspelo sestaviti modernejši zvok, ki pa klasičnorokovskega ne zanemarja.

(De)toksični psalmi Carmine Slovenice

22. april 2016, Urša Šivic

Ob znanem zborovskem ansamblu Carmina Slovenica in dirigentki Karmine Šilec so pri izvedbah Toksičnih psalmov sodelovali Slovenski tolkalni projekt, Marko Hatlak in Musica Cubicularis.

Na novi poti k soncu

20. april 2016, Terens Štader

Po nekaj manj kot tridesetih letih na rock'n'roll sceni je Zoran Čalić, Vinkovčan s prebivališčem v Brežicah, s slovenskim bendom pod imenom Zoran Čalić Band posnel prvenec U moru i plamenu.

Vztrajni in nepremagljivi

17. april 2016, Gregor Bauman

Skupina Panda je imela (in še vedno ima) v našem prostoru poseben status. V nobenem trenutku skozi desetletja ji ne moremo pripisati histerične popularnosti; okoli nje se nikoli ni dvigoval prah, hkrati pa je ni bilo moč preslišati, spregledati ali kakorkoli ignorirati.

Predihano s kozmičnimi utripi in v spoju z živo elektroniko

13. april 2016, Maia Juvanc

V sklopu cikla sodobne glasbe Predihano sta Eksperimentalni studio Zahodnonemškega radia in Ensemble Experimental izvedla dela sodobnih angleških, nemških, francoskih in slovenskih skladateljev, nastalih v iskanju stičišča akustičnih glasbil z živo elektroniko.

Nežni fast forward

08. april 2016, Izak Košir

Zbogom, melanholija, tako bi lahko podnaslovili drugo ploščo Dominika Bagole, glasbenemu svetu bolj znanega pod vzdevkom Balladero.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice