SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Večna sodobnost ljudskosti

10. december 2015, Irena Tomažin

Mateja Gorjup na svoji prvi samostojni plošči IJEKARU prepleta lastna glasovna raziskovanja, improvizacije ter avtorske skladbe s svetom ljudskih pesmi in izročila, od nekdaj prisotnim v njenem petju.

DIY napad na zagonetni artefakt avantgarde 20. stoletja

07. december 2015, Marko Karlovčec

Brgs se na novi plošči 46/3/84/115 spoprijema z zahtevnim mejnikom avantgardne kompozicije 20. stoletja Treatise ter izbrane strani tega Cardewovega dela izvede na angažiran, svež in nesterilen način.

Esenca pod žarometom

06. december 2015, Žiga Pucelj

Oster opomnik. Nekaj izstopajočega. To je Glow.

Glasba gledališču (še) ne bo par?!

02. december 2015, Maia Juvanc

Novi projekt z naslovom Fortuna Fauvelu ne bo par! dekliškega in mladinskega zbora Carmina Slovenica je bil spočet v Lebičevi glasbi Fauvel '86, nato je rasel v procesu choregie oziroma v strastnem in zahtevnem prizadevanju Karmine Šilec ter nazadnje v novi podobi 19. novembra doživel predpremierno uprizoritev v SNG Maribor.

Prvo slovo

01. december 2015, Mario Batelić

Poslovilni koncert Madleysev je potekal brez odvečnih ceremonij in s smehom namesto solz.

Prebojnost posthumanistične misli znotraj zvočnega medija

30. november 2015, Andrej Tomažin

Prvenec umetnice, kuratorke in glasbenice Saše Spačal prinaša tri elektroakustične kompozicije. Pod imenom Agapea prevprašuje delovanje fizičnega telesa v navezavi na simbolne sisteme, širše pa se povezuje z dolgo zgodovino elektroakustičnih raziskav ter jo svojstveno reflektira znotraj estetskega.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice