SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Meditativnost v raziskovalnem smislu

27. marec 2016, Matej Krajnc

Pianist Milan Stanisavljević je l. 2011 objavil prvo avtorsko ploščo Awakenings. Pričujoča naslednica je izšla pri avstrijski založbi Barnette Records, na njej pa se spet predstavlja s svojim triom, šestimi avtorskimi skladbami in aranžmajem Monkove skladbe Pannonica.

Dvajset tisoč milj pod morjem

27. marec 2016, Dušan Mijanović

Konec lanskega leta je na glasbeni platformi Bandcamp med 13. in 20. decembrom v okviru eksperimentalnega projekta Alchemical Playgrounds izšlo enajst digitalnih albumov. Eden od njih nosi naslov Surreal.

Kako slišati besedilo in glas, čeprav ju v resnici ni

24. marec 2016, Izak Košir

Album plesnih ritmov, ki izhajajo iz Buenos Airesa in Montevidea je zakrivil Jure Tori, harmonikar Orlekov. Gibljivim strastem tanga ga je primerno naslovil For one touch.

Srčno rokanje bluesa v brezčasnem prostoru

23. marec 2016, Terens Štader

Ljubljanski Prismojeni profesorji bluesa so si z neutrudno voljo do igranja in nastopanja po barih in klubih prestolnice pridobili veliko naklonjenost občinstva. Tu je njihov prvenec.

Razigranost pred inovativnostjo

16. marec 2016, Gregor Bauman

Zasedba persons from porlock je bila še nedavno del karavane Klubskega maratona, zdaj pa je povila prepričljiv prvenec sodobnega psihedeličnega rocka.

Poslušajte to!

16. marec 2016, Žiga Pucelj

Na novi plošči se Blaž vzpostavi kot eklektičen, brezkompromisen stilist, ki mu je bližje IDM-ovska in neodvisna levopolna produkcija kot zatohli prostori žanrsko ozkega hip-hop beatmakerstva, ki se jih zlahka posnema.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice