SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Od ljudi za ljudi

18. februar 2016, Dušan Mijanović

Konec januarja se je v Idriji odvila premiera dokumentarnega filma Ne grem na koleno. Dokumentarec o slovenski zabavni glasbi, ki je nastal v produkciji RTV Slovenija, je bil širši javnosti predstavljen 2. februarja. Scenarij sta napisala Miha Šalehar in Dušan Moravec, slednji je film tudi režiral.

Prepovedani sadovi in borba za slovenski rock

15. februar 2016, Izak Košir

Rock zasedba Kronika, ki prihaja iz Franklovega v celjski kotlini, je izdala svojo drugo studijsko ploščo. V predvidljivem in sugestivnem slogu nosi naslov Prepovedani sadovi. Gre za nadgradnjo zvočnega prvenca V napačnem letu iz l. 2012.

»Red hot«, tokrat tudi v živo

13. februar 2016, Matej Krajnc

Devetega junija lani je nenadoma umrl Lou Jordaan, siva eminenca in gonilna sila zasedbe EightBomb. Pred nami je zadnji dokument Jordaanovega prispevka k zvoku in splošnemu ustvarjanju zasedbe – koncertni album

Šest mini oper ali Kaj imajo skupnega sodelovanje treh akademij, glasba, gledališče in Vincenzo Galilei?

10. februar 2016, Maia Juvanc

Ljubljanska opera je svoj oder ponudila vrsti mladih ustvarjalcev, študentom AG, AGRFT in ALUO. Nadebudni libretisti, skladatelji, režiserji, pevci in glasbeniki Komornega orkestra Akademije za glasbo so pod profesorskim mentorstvom ustvarili šest kratkih oper.

Koncert za dva izkušena moža in publiko, da o psu niti ne govorimo

08. februar 2016, Gregor Bauman

Jani Kovačič in Drago Mislej-Mef sta od nekdaj vsak s svoje pozicije v opoziciji, in to stališče sta odlično ponazorila na premiernem srečanju novega ciklusa Solo v2 v Menzi pri Koritu

Mondeni rock s stilom

03. februar 2016, Igor Bašin

Prekmurski kvartet prihaja iz kotla domače alternative, ki zadnja leta doživlja ustvarjalni preporod. Tudi z novo ploščo nam Werefox ponujajo v razmislek, koliko je še smiselna in sploh praktična delitev na tako imenovani mainstream in alternativo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice