SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Syncness in Vlaki. Kako se nagovarjamo, če sploh se?

31. januar 2016, Nina Dragičević

Recenzija razstav Syncness Saše Spačal in Slavka Glamočanina in zvočne kompozicijeza Sonoretum Vlaki Nataše Muševič v Galeriji Kapelica.

Fonov nadrealistični orkester

30. januar 2016, Anže Zorman

Olfamož se je na novi plošči prelevil v Olfamoštvo v podobi orkestra, ki njegovo kantavtorsko podstat razpihuje na vse stani ustvarjanja Andreja Fona, tako preteklega, kot aktualnega.

Harmonikarske levitve

29. januar 2016, Katarina Juvančič

Janez Dovč se je pri svojem solističnem projektu spopadel z vsem, kar ponuja tako kompleksen inštrument, kot je harmonika in jo postavil v kontekst sodobne elektronike.

Otello

28. januar 2016, Jure Dobovišek

Recenziramo opero Otello v koprodukciji ljubljanske Opere in Cankarjevega doma. Obiskali smo premiero in dan zatem ponovitev z drugo zasedbo.

Cavum oris, intestinum

26. januar 2016, Marko Karlovčec

Ontervjabbit se oglaša z dvema svežima spletnima izdajama, s katerima akterja te zasedbe nadaljujeta svojo izvedbo noise prežemanja, dromljajočega prestopanja ambienta v smeri zaciklanega pulziranja ter vznikanja oprijemljivih prikazni napevov. Ponujata nam tudi nekaj dodatnih impulzov za mišljenje hrupa.

Glasovi upanja

25. januar 2016, Igor Bašin

Na začetku letošnjega leta smo na Kinotečnem platnu ugledali dokumentarni film Kombinat, ki so ga zadnja tri leta snemale, snovale, montirale in režirale Zvonka T. Simčič, Valerie Wolf Gang in Urša Bonelli Potokar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice