SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Dinamična kombinacija egov

20. januar 2016, Gregor Bauman

Zasedba NeSeBat je k izbranemu projektu pristopil z vso izkušeno zagnanostjo, nabrano skozi pretekla udejstvovanja, ki so se raztezala od garažnega punk rocka do melodičnega hard cora, hkrati pa je dal svoji na zunaj čvrsti identiteti spet nekaj prepiha.

Zvoki oranžnega neba

17. januar 2016, Matej Krajnc

O zasedbi Vox Arsana smo že slišali; na pričujoči plošči gostujejo elitni New York Voices in pevka Nina Strnad, medtem ko Big Band RTV Slovenija pod dirigentsko zapovedjo Lojzeta Krajnčana dodaja glasbeno podlago.

Kaj so napisali za evfonij

17. januar 2016, Lev Fišer

Evfonij je glasbilo, ki so mu slovenski skladatelji namenili malo repertoarja. Slovenski ambasador glasbila je že nekaj let Luka Einfalt, ki je s svojim umetniškim delovanjem pripomogel k temu, da se je do leta 2015 vendarle nabralo dovolj del za zgoščenko Slovenska glasba za evfonij.

Razlike med nebom na ustih in nebom na zemlji

13. januar 2016, Matej Krajnc

Še ne tako davno smo v Odzvenu pisali o zanimivi kompilaciji uglasbitev besedil Bojana Sedmaka, v Mariboru živečega vsestranskega besednega in glasbenega umetnika, samospevca in samodržca. Pred kratkim je prišla na svetlo vinilna izdaja, o kateri se je že nekaj časa šušljalo.

Ničen disclaimer ob vsem, oster rob ob vse

12. januar 2016, Žiga Pucelj

Založba Kamizdat je z aktivistično, izkušeno techno ploščo Nine Hudej postavila nov kamen v tla obljube, da namerava z izdajami ženskih ustvarjalk uravnotežiti diskografski prostor domače elektronske kreative.

Joe Cocker je mrtev, naj živi Tribute 2 Love!

06. januar 2016, Izak Košir

Če želite ugotoviti, kako zveni blues rock v slovenščini, in to brez prisiljene ali nerodne interpretacije, potem je novi album zasedbe Tribute 2 Love prava plošča za vas.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice