SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Medvedi ne bodo spali

05. januar 2016, Jaša Lorenčič

Kočevje izdaja svojo četrto kompilacijo Kočevje špila: Zastonj z bolj ali manj (ne)znanimi, vsekakor pa, kar zadeva te komade, neobjavljenimi lokalnimi akterji.

Za ali proti?

02. januar 2016, Gregor Bauman

Kontro kontroli je album, ki nas je »presenetil« v trenutkih, ko je bilo fantom dovolj in so morali brez dlake na jeziku spucati vso jezo, ki se je nakopičila v njih, ko se pogledali (bližnji) svet okoli sebe in doumeli pravo globino krize srednjih let.

Preobražajoča in razpirajoča operacija Hexenbrutal

31. december 2015, Marko Karlovčec

Na sveži koncertni izdaji se dvojcu Dr. Hexena in Mr. Brutala pridruži violinist Miha Kavaš, skupaj pa izvedejo preobražajočo operacijo »izštekanja« in razširjanja dosedanjega izraza ter izpostavijo odtenke, ki so bili v tleči obliki prisotni od nekdaj.

Transcendenca organiziranega zvoka

31. december 2015, Maia Juvanc

Vito Žuraj se je v preteklih letih z nagrajenimi deli, ki se redno izvajajo na evropskih odrih, izkazal kot neprimerljiv presežek sodobne kompozicije. Sveži SACD in DVD izdaji Changeoverja pa sta izšli pri ugledni nemški založbi WERGO.

Adijo, včeraj; živijo, jutri

28. december 2015, Jaša Lorenčič

Kaj, če sta dve plošči preveč celo za Siddharto? Bom res kimal na vprašanje, ali bo Siddharta z dvema ploščama, dvajsetimi skladbami, ostala relevantna tudi z novo glasbo, čeravno vsaka nova doza najstnikov najde in nato kriči dobre stare štikle? Odgovor: itak!

Iskra trenutka

28. december 2015, Igor Bašin

Nikki Louder tudi z novo ploščo ostaja bend, ki si še naprej dovoli odpirati številna vrata in segati globoko v kakofonijo različnih odtenkov, zaradi česar se seveda razvija in raste; kam, tega še sam ne ve.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice