SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > recenzije >

Temačnejše, hitrejše

24. december 2015, Andrej Tomažin

Po dveh kratkometražcih, ki sta izšla v zaporednih letih 2011 in 2012, so sedaj slovenski postmetalski asi The Canyon Observer postregli s silovitim Fvck, ki ga je mogoče dobiti kot zastonjski dolgpoteg in zgoščenko, medtem ko boste morali navdušenci za fizično prezentnost vinilne izdaje počakati do začetka februarja.

Novo mesto glasbe: film, razstava in knjiga

23. december 2015, Viktor Škedelj Renčelj

Še do konca januarja 2016 si v novomeškem Dolenjskem muzeju lahko ogledate zelo poučno razstavo o razvoju popularne (predvsem pop in rock) glasbe v Novem mestu. Ob te avtor Mitja Sočič ustvaril še dokumentarec in knjigo.

Taborni ogenj v Menzi pri koritu

21. december 2015, Gregor Bauman

Kantfest geografske koordinate resda umeščajo v Ruše, vendar v svojem pravem bistvu tam ni trdno zasidran: Festival je namreč trmast in mobilen, o čemer pričajo številne krajše in daljše poti. Tokrat je bil v Menzi pri koritu v Ljubljani.

Prvenec drugega življenja

17. december 2015, Igor Bašin

Drugo življenje legendarne zasedbe Via Ofenziva v obliki plošče Bele rože odlično nadaljuje melanholijo upora njihovega punk poeta Esada Babačića.

Če bi midva s Kreslinom se kdaj srečala

16. december 2015, Izak Košir

Vlado Kreslin je te dni izdal nov album, ki nosi naslov Če bi midva se kdaj srečala. Že naslov napoveduje nekaj v njegovem klasičnem slogu

Med konvencionalnim in žgečkljivim Junakom našega časa

14. december 2015, Maia Juvanc

Premiera nove slovenske komorne opere Junak našega časa se je 27. novembra odvila v Stari mestni elektrarni in razkrila značilnosti glasbene govorice Tomaža Sveteta, režijske poteze Kaje Tokuhisa in glasovne ter igralske sposobnosti ekipe Slovenskega komornega glasbenega gledališča.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice