SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače > Uf!

Uf!

uredništvo
11. junij 2012

Ting Tings (foto: arhiv organizatorja)
Ting Tings (foto: arhiv organizatorja)
Uf!, Urbani festival
Križanke, Ljubljana
12. 6. 2012, 19.00

Center urbane kulture Kino Šiška prvič pripravlja celodnevni festival Uf! (Urbani festival), ki bo potekal v Križankah. Na festivalu bodo nastopile večinoma novejše domače in tuje zasedbe, tako že uveljavljene kot tudi tiste, ki še iščejo pozornost (širšega) poslušalstva. Kot glavni zvezdi organizatorji izpostavljajo dva tandema, britanski The Ting Tings in kanadski Crystal Castles, kot posebnega »gosta z Lune« napovedujejo londonskega glasbenika z umetniškim imenom Willy Moon, domače sile pa bodo zastopali N'toko ter zasedbi Barely Modern in New Wave Syria.

Duo The Ting Tings, ki ga sestavljata britanski par Katie White in Jules De Martino, je predstavnik elektropopa. Zaslovel je z uspešnico That’s Not My Name ter posledično prodal 2 milijona izvodov prvenca We Started Nothing. S komadom Shut Up And Let Me Go, ki so ga uporabili v reklami za iPod, pa se je dodatno priljubil širokim množicam mlajših poslušalcev. Manchestrski tandem k nam prihaja z drugim studijskim albumom Sounds from Nowheresville. Glasba kanadskega dvojca Crystal Castles se prav tako umešča v elektroniko, a, za razliko od The Ting Tings, gre za darkersko, punkovsko različico elektronike. Duo iz Toronta, ki deluje od leta 2004, sestavljata producent Ethan Kath in pevka Alice Glass. Leta 2008 objavljeni prvenec Crystal Castles je požel kritiško hvalo, v Križankah pa bosta Kanadčana predstavila tudi pesmi s prihajajočega novega albuma, ki bo jeseni izšel pri založbi Fiction.

Tudi Willy Moon v svoji glasbi izdatno uporablja elektroniko, a je pri njem bolj v ospredju navezava na stari rock'n'roll iz 50. let prejšnjega stoletja. Objavil je dva singla in posnel tri videospote. Kljub temu, da še ni posnel albuma, mu mediji, med njimi revija Q Magazine in časnik Guardian, napovedujejo bliskovito zavzetje svetovne scene in ga že primerjajo s fenomenom Lane Del Rey. N'tokov nastop bo njegov poslovilni slovenski koncert pred vnovičnim odhodom na Japonsko. Hvaljeni elektropop duo New Wave Syria je lani osvojil vesno za glasbo za film Izlet, za letos pa pripravlja nov album. Barely Modern je trio iz Logatca, ki se je konec lanskega leta vrnil z enoletnega bivanja v Londonu, kjer je odigral več kot 20 koncertov in se prebil na 6. mesto lestvice neuveljavljenih bandov na spletni strani tourdates.com. Zasedbin prvenec bo poleti izšel pri založbi Radia Študent. Koncertno dogajanje, ki se bo začelo ob 19.15 z nastopom Barely Modern, bodo v preddverju Križank popestrili številni didžeji in vizualci.

NE SPREGLEJTE:


Povratek odpisanega (Alija Ena)?
torek, 09. julij 2013
Žanrska mavrica v simfo estetiki
sobota, 08. september 2012
»Helou Slovinija«
četrtek, 23. avgust 2012
Zrel indie rock, ki v času sintpopa rešuje kitarsko glasbo
torek, 02. junij 2015
Toronto Drug Bust v tujini
nedelja, 05. avgust 2012
Težje je biti dober raper kot dober »eksperimentator«
torek, 15. marec 2011
Sam svoj kralj
petek, 24. julij 2015
Sajeta 2013
ponedeljek, 29. julij 2013
S prvim korakom odločno naprej
petek, 29. marec 2013
Prva petletka
četrtek, 20. december 2012

DELI Z OSTALIMI:

pošlji


POVEZAVA:

KOMENTIRANJE

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijavi se

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice