SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nahajate se na: Odzven > v žarišču > domače > Urbano dejanje: malo mešano na ža(n)ru 

Urbano dejanje: malo mešano na ža(n)ru 

Izak Košir
16. julij 2015

UD se osredotoča na domače glasbene izvajalce in umetnike. A če mislite, da bo zaradi imena tokrat v ponudbi zgolj indie in sintopop glasba, se motite. Žanrsko gre namreč za zelo raznolik festival.
UD se osredotoča na domače glasbene izvajalce in umetnike. A če mislite, da bo zaradi imena tokrat v ponudbi zgolj indie in sintopop glasba, se motite. Žanrsko gre namreč za zelo raznolik festival.

Urbano dejanje je nov festival, ki želi s povezovanjem raznolikosti širši javnosti predstaviti vse glasbene, kulturne, umetnostne in športne elemente urbane kulture v Ljubljani. Odvijal se bo med 10. in 18. avgustom na prizorišču Tobačne tovarne. Ja, na kraju »urbanega imena«, kjer se je pred tem konec junija zgodil že Flow. Če imate težave z razumevanjem ali sprejemanjem besede »urbano«, ki se zadnje čase vse več uporablja za etiketiranje najrazličnejših prireditev, vam ne moremo pomagati, lahko pa vam predstavimo program, ki so ga pripravili organizatorji. Ti upajo, da bo UD postal redna poletna ponudba slovenske prestolnice, dnevno pa si želijo vsaj 500 obiskovalcev.

UD se osredotoča na domače glasbene izvajalce in umetnike. A če mislite, da bo zaradi imena tokrat v ponudbi zgolj indie in sintopop glasba, se motite. Žanrsko gre namreč za zelo raznolik festival, kjer bo, kot bi lahko rekli, »vsakdo našel kaj zase«. Če nekateri v tem vidijo pomanjkanje koncepta in smeri, organizatorji UD-ja prav to izkoriščajo v svoj prid oziroma na tem gradijo – na povezovanju.

Med tednom rock in hip hop, konec tedna elektronika

Tako boste na istem odru (a ne isti dan) lahko videli zasedbo Elvis Jackson, Gala in Severo Gjurin ter Muff in Žiga Murka. Vsak dan bo drugače žanrsko obarvan. Ponedeljek (10. avgust) bo namenjen jazzu, ko bo ob 20. uri koncert jazz glasbenikov (Ratko Zjaca, Vid Jamnik, Robert Jukič, Ratko Divjak), kasneje bo v istem žanru obarvana tudi zabava v zgornjih prostorih kluba Zoo. Naslednji dan bo tematika posvečena lokalni kulturi. Kar se tiče glasbenega programa, bodo nastopili Gal in Severa Gjurin ter 2B, sreda (12. avgust) bo dan za rock, ki ga bosta zaznamovali skupini Elvis Jackson in Sell Out, sledila bo rock zabava Everything goes v kletnih prostorih Zooja. Četrtek (13. avgust) bo obarvan hiphopersko; po popoldanskih graggitti sessionih ter street dance, scratching in breakdance delavnicah bo ob 20. uri koncert zasedb General WOO (Hrvaška), Smoke Mardeljano (Srbija) in Cyam. Konec tedna bo namenjen elektronski glasbi; 14. avgusta bo čez dan didžejevska delavnica, kasneje pa nastop Den7ela in sukanje ritmov kolektivov Nu Mvmnt (Alex Ranerro, Shu Shu, Yuriy in Sub Maze) in Animals 4/4 (Fraku, Utti), 15. avgusta bo nato koncert Žige Murka in Riccarda Wufa (Italija), sledi pa after party s Fatal Sounds (Dubdiggerz, Pier, Bushee) v spodnjih in It’s a Trap! (KMN, DVS, Bor$aleano) v zgornjih prostorih kluba Zoo.

Zadnji dan bo nekakšen pregled celotnega tedna, saj bo bodo od 16. ure naprej na ogled videi, fotografije in druga umetniška dela, ki bodo nastala med odvijanjem festivala. Osrednji dogodek se bo začel ob 20. uri, ko bo nastopila domača pop skupina Muff.

Več o festivalu UD si lahko preberete na uradni spletni strani UrbanoDejanje.si, kjer najdete tudi povezave do družabnih omrežij; tam vas bodo tudi sproti obveščali o vseh ostalih informacijah in programu.
 

NE SPREGLEJTE:


Nažigaška uživancija
sreda, 24. junij 2015
Ženski in drugi glasovi Druge godbe
torek, 26. maj 2015
Življenje kot v črni kroniki 
torek, 07. julij 2015
Zaradi krčenja sredstev brez plavajočega odra na Dravi
petek, 26. junij 2015
Vrnitev h koreninam
petek, 13. marec 2015
Trade mark Elvis Jackson
ponedeljek, 23. marec 2015
Smrtno resno, brez laži
petek, 28. avgust 2015
Skrajni čas za album o času
sobota, 18. april 2015
Rožnato življenje brez obžalovanj
ponedeljek, 15. junij 2015
Rokenrol je mrtev, živel rokenrol!
ponedeljek, 30. marec 2015

DELI Z OSTALIMI:

pošlji


POVEZAVA:

KOMENTIRANJE

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijavi se

Uredništvo

Odzven od 7. 4. do 14. 4. 2016: Izak Košir recenzira drugo ploščo Balladera, Jaša Lorenčič pa povratniški EP zasedbe Adam.  Katarina Juvančič piše o arhivskem koncertnem albumu legendarne folk zasedbe Sedmina, Gregor Bauman pa o 30. koncertni obletnici zasedbe Panda. Bauman se je hkrati pogovrajal z Tinetom Grgurevičem, znanim pod imenom Bowrain, Terens Štader pa s Prismojenimi profesorji bluesa.

.

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice