Nalaganje nastavitev


Ogrevanje za letošnji MENT se začenja

ponedeljek, 18. januar 2016

V četrtek, 21. januarja, festival MENT vabi v Kino Šiška na preMENT____event, tj. ogrevanje z Manu Delago Handmade in All Strings Detached, zasedbama, ki sta navdušili na lanski ediciji.

Manu Delago Handmade je mojster hanga in bobnar famozne Björk. Sodeloval je z zasedbo The Cinematic Orchestra, z Anoushko Shankar, pa tudi z londonskim simfoničnim orkestrom. Je avstrijec, živeč v Londonu, ki igra v bendu najbolj znane islandske glasbenice in solo plošče izdaja za eno najbolj cenjenih neodvisnih založb Tru Thoughts. Ko je pred osmimi leti na splet prenesel prvi video njegovih vragolij s hangom, si ni mislil, da bo toliko let pozneje posnetek štel nekaj milijonov ogledov, še manj, da bo sam preživel instrument. Hanga namreč ne izdelujejo več, je pa ta še vedno Manujeva glavna inspiracija. Okoli njegovega zvoka razvija svoj projekt, ki je aprila povil aktualni album Silver Kobalt – ambiciozen izdelek, na katerem se srečajo različni svetovi – od popa do avantgarde, od elektronike do ambientale. Kljub temu, da gre za gonilno silo zasedbe, nikakor ne gre zanemariti učinka ostalih članov, predvsem pevke, klaviaturistke in violinistke Ise Kurz. Kljub vsem referencam ne gre za šov spretnosti, temveč za avtorsko elektro-akustično potovanje s preverjeno odličnim živim nastopom.  

Vesna Godler in Jana Beltran sta dva glasova ene zgodbe imenovane All Strings Detached. Instrumentalni minimalizem kitare in basa ali pa topega bobna je ambient krhkih, temačnih, predvsem pa ekspresivnih skladb. Prepletajoča med seboj precej različna vokala stojita sama zase, ko udarita skupaj pa znata v živo postaviti pokonci vse kocine v dvorani. Glasba All Strings Detached je intimen blues odnosov, zapisan tudi na studijskem prvencu Heavy Rain (ZARŠ, 2014). Za damskim tandemom je obilica nastopov doma, pa tudi v tujini, septembra sta se Izštekali, vmes pa že pripravljata material za nov album – nekaj ga bo moč slišali tudi na tem koncertu. 

Za imetnike festivalskih MENT vstopnic je vstop na koncerta brezplačen. 

Sorodni prispevki:Deli z drugimi:

pošlji naprej

Oceni:


Povezava:

Komentiranje

Ni še nobenega komentarja. Bodite prvi in komentirajte.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

prijava ali